Jan Bubeník

Jan Bubeník

Datum narození: 4. 4. 1968
Profese: podnikatel
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jan Bubeník se živí jako headhunter – loví ty nejschopnější manažerské hlavy pro dané pozice různých firem. Do první poradenské firmy nastoupil po studiích ekonomie na americké University of Colorado. Později si založil vlastní loveckou základnu Bubenik Partners.

Do listopadu roku 1989 studoval Jan Bubeník medicínu na Karlově univerzitě. Pak se stal jedním z hybatelů velké studentské stávky Sametové revoluce, na základě čehož byl dosazen do Sněmovny lidu Federálního shromáždění. Po prvních svobodných volbách konaných v roce 1990 odjel do Spojených států.

Pochod pražskou Národní třídou si připomněl deset let po revoluci jako hlavní organizátor akce Deset let poté. V roce 2001 zavítal spolu s ekonomem a politikem Ivanem Pilipem na setkání kubánských disidentů. Tamní komunistický režim je za tuto účast a údajnou špionáž uvěznil. Následovala dlouhá vyjednávání, po kterých se oba mohli vrátit domů. Ještě předtím se ale s Bubeníkem seznámila reportérka Pavlína Wolfová, se kterou se v roce 2003 oženil. Mají spolu dceru Matildu a syna Matouše. Manželství však nakonec nevydrželo.

 

Další Finančníci

zobrazit profil Ago Simitči
Ago Simitči
zobrazit profil Tomáš Horáček
Tomáš Horáček
zobrazit profil Antonio S. Tornago
Antonio S. Tornago
zobrazit profil Sergej Kucherenko
Sergej Kucherenko
zobrazit profil Markéta Šichtařová
Markéta Šichtařová
zobrazit profil Jiří Šmejc
Jiří Šmejc
zobrazit profil David Radiměřský
David Radiměřský
zobrazit profil Simon Konecki
Simon Konecki