Dagmar Kludská

Dagmar Kludská

Datum narození: 28. 8. 1944
Místo narození: Praha
Profese: kartářka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Dagmar Kludská je první oficiálně registrovanou kartářkou na našem území. Pochází ze slavného cirkusáckého rodu Kludských.

Dagmar Kludská se narodila do slavné cirkusácké rodiny Kludských. Mládí tak prožila s cirkusem na cestách. Každý týden měnila nejen svůj domov, ale také školu a kamarády. Odmala ovšem nepochybovala o své budoucnosti umělkyně.

Dagmar Kludská zkoušela v mládí snad úplně všechno – tanec, step, žonglování či jízdu na koni. S maminkou pak nacvičila představení se třiceti holoubky, se kterým pak objezdila Evropu. Později se ale rozhodla od rodiny odejít a stát se zpěvačkou.

Na jednom z koncertů potkala Dagmar Kludská svého budoucího muže Miroslava Hájka. Přestože vztah nepodporovala ani jedna z rodin, zamilovaný pár se tajně vzal a měl spolu čtyři děti. Manželství ovšem skončilo rozvodem.

Dagmar Kludská tak za komunismu dělala všechno možné, aby uživila své děti. Byla mazačkou výtahů, listonoškou, pokojskou nebo prodavačkou. Svým známým už tehdy doma vykládala karty. I přes nelehký život se snažila vždy zůstat pozitivní.

Po revoluci se Dagmar Kludská rozhodla, že výklad karet zlegalizuje a stala se první registrovanou profesionální kartářkou na našem území. Pro výklad karet si k ní chodí i celebrity - naposledy si nechala vyvěštit osud modelka Ornella Štiková.

 

Další Umělci

zobrazit profil Lucie Hořčičková
Lucie Hořčičková
zobrazit profil Václav Upír Krejčí
Václav Upír Krejčí
zobrazit profil Andrea Třeštiková
Andrea Třeštiková
zobrazit profil Vojtěch Mašek
Vojtěch Mašek
zobrazit profil David Černý
David Černý
zobrazit profil Emil Adamec
Emil Adamec
zobrazit profil Alice Stodůlková
Alice Stodůlková