Mario Holek

Datum narození: 28. 10. 1986
Přezdívka: Super Mario
Místo narození: Brno
Váha: 76 kg
Výška: 185 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Mario Holek je český profesionální fotbalový záložník, který působí v českém prvoligovém týmu AC Sparta Praha. Tam hraje na pozici středního obránce.

Mario Holek se narodil 28. října 1986 v Brně, kde také začal dělat první fotbalové krůčky. Prošel mládeží klubu 1. FC Brno, jehož dres oblékal i v seniorském A Týmu. Za brněnskou Zbrojovku nastupoval v letech 2005-2008 a už po pár zápasech si vysloužil přezdívku Super Mario.

Mario Holek poté 15. ledna 2008 přestoupil do ukrajinského celku FK Dněpr Dněpropetrovsk, odkud po vypršení smlouvy na konci roku 2011 odešel jako volný hráč do pražské Sparty jakožto nejkvalitnější zimní posila. Holek vždy nastupoval na pozici defenzivního záložníka, ale ve Spartě se přesunul na pozici stopera, kterou také zvládá bravurně.

Mario Holek s pražským klubem slavil triumf v nejvyšší české soutěži i zisk poháru a superpoháru. To vše v sezoně 2013/14. Momentálně se stará o defenzivu s Radoslavem Kováčem a krajními beky Costou a Pavlem Kadeřábkem.

Mario Holek je také sedminásobným reprezentantem, svůj první zápas odehrál 18. listopadu 2009 na turnaji ve Spojených arabských emirátech proti Ázerbajdžánu.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Daniel Kolář
Daniel Kolář
zobrazit profil Lucie Hradecká
Lucie Hradecká
zobrazit profil Maria Kirilenková
Maria Kirilenková
zobrazit profil Diego Maradona
Diego Maradona
zobrazit profil Kateřina Neumannová
Kateřina Neumannová
zobrazit profil Jaroslav  Soukup
Jaroslav Soukup
zobrazit profil Olga Šplíchalová
Olga Šplíchalová