Patrik Gedeon

Datum narození: 19. 7. 1975
Místo narození: Chomutov
Váha: 72 kg
Výška: 173 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Patrik Gedeon je český profesionální fotbalový záložník momentálně působící v prvoligovém celku FK Dukla Praha. Patří k nejzkušenějším hráčům týmu.

Patrik Gedeon se narodil 19. července 1975 v Chomutově, kde také začal s fotbalem. Do A Týmu se poprvé dostal v sezoně 1994/95. V roce 1995 přišel do Blšan, kde se stal oporou a vydržel zde až do roku 2001, kdy ho za 12 milionů korun koupila pražská Slavia. Byl stálým členem základní jedenáctky. Na podzim 2003 ale marodil s kolenem a podstoupil operaci předního křížového vazu. Měl další zdravotní problémy a do bývalé formy se nedostal.

Patrik Gedeon v lednu 2006 přestoupil do lichtenštejnského klubu FC Vaduz, se kterým hrál druhou švýcarskou ligu. Po půl roce se přestěhoval do polské Wisły Płock a v létě 2007 se vrátil do Blšan. V únoru 2008 přestoupil do FK Baník Most, který ale sestoupil, a tak v létě 2008 opět přestoupil do druholigové Dukly Praha, se kterou postoupil do první ligy.

Patrik Gedeon je pracovitý defenzivní záložník, obounohý, se schopnostmi lídra. V české seniorské reprezentaci nastoupil v letech 2002-2003 ke třem přátelských utkáním. V současné době je kapitánem pražské Dukly, kde působí i talentovaný španělský útočník Albiach Roger Néstor.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Petr Nedvěd
Petr Nedvěd
zobrazit profil Lukáš Radil
Lukáš Radil
zobrazit profil Zuzana Hejnová
Zuzana Hejnová
zobrazit profil Pavel Janeček
Pavel Janeček
zobrazit profil Marek Matějovský
Marek Matějovský
zobrazit profil Jakub Kindl
Jakub Kindl
zobrazit profil Ondřej  Kratěna
Ondřej Kratěna
zobrazit profil Marek Šindler
Marek Šindler