Roman Horák

Datum narození: 21. 5. 1991
Místo narození: České Budějovice
Váha: 77 kg
Výška: 183 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Roman Horák, který v českém národním týmu debutoval roku 2017, byl nominován na Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018.

S hokejem Roman Horák začínal v rodných Českých Budějovicích, kde hrál za žáky, dorost i juniory. Za dospělé si poprvé zabruslil v sezoně 2007/2008 v jednom ze zápasů české extraligy.

ROMAN HORÁK - PRVNÍ GÓL V NHL

Již roku 2009 byl Roman Horák vybrán na celkově 8. místě v draftu CHL týmem Chilliwack Bruins z ligy Western Hockey League. Ve WHL v této sezoně odehrál 10 66 zápasů, v nichž si připsal 47 kanadských bodů.

V NHL Roman Horák debutoval v ročníku 2011/2012, a to za Calgary Flames. Přes působení mj. v Edmonton Oilers začal v sezoně 2014/2015 útočit v KHL za ruský Podolsk. Český národní tým prvně reprezentoval na MS 2017.

O ROMANU HORÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Útočník Roman Horák je synem bývalého hokejisty Romana Horáka, který Česko reprezentoval na třech MS, a to v letech 1993, 1994 a 1995.

VŠE O ZOH V PCHJONGČCHANGU 2018 NAJDETE ZDE>>

 

 

 

Články o celebritě

Dva obři do akce. Sparta se chystá na svátek s Dynamem. A Třinec se baví Dva obři do akce. Sparta se chystá na svátek s Dynamem. A Třinec se baví Ještě se neplave směr play off. Tahle dráha je v extralize pořád schovaná, ale ve středu se pozornos... číst článek
Kovář po vychytané nule: Radost ze střelců? Na to se brankáře neptejte Kovář po vychytané nule: Radost ze střelců? Na to se brankáře neptejte První vychytaná nula v sezoně. Sparťanský brankář Jakub Kovář výrazně pomohl svému týmu k vítězství ... číst článek
Sparťanský válec jede! Olomouc ho přibrzdila. Horák: To nám nevyšlo Sparťanský válec jede! Olomouc ho přibrzdila. Horák: To nám nevyšlo Po šesti kolech stále neporažená. Sparta si v pátek udržela perfektní extraligovou bilanci. Do Prahy... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Nešpor
Martin Nešpor
zobrazit profil Diego Maradona
Diego Maradona
zobrazit profil Veronika Zvařičová
Veronika Zvařičová
zobrazit profil Jiří Veselý
Jiří Veselý
zobrazit profil Ondřej Berndt
Ondřej Berndt
zobrazit profil Karol Kisel
Karol Kisel
zobrazit profil Eva Puskarčíková
Eva Puskarčíková
zobrazit profil Antoine Griezmann
Antoine Griezmann