Jan Kovář

Datum narození: 20. 3. 1990
Přezdívka: Kovy
Místo narození: Písek
Váha: 98 kg
Výška: 180 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Jan Kovář si coby posila týmu EV Zug zahrál za českou reprezentaci na ZOH 2022 v Pekingu. Byly to jeho druhé olympijské hry.

Útočník Jan Kovář byl na MS v ledním hokeji 2015 v Praze společně s Jaromírem Jágrem a Jakubem Voráčkem vyhlášen nejlepším hráčem ČR v kanadském bodování. A s Jakubem Voráčkem také top nahrávačem české reprezentace. Do národního týmu se nominoval též o rok dříve, a to na MS v Minsku. Úspěšný byl i na MS 2013.

JAN KOVÁŘ ZAZÁŘIL V MAGNITOGORSKU

Kovář získal Gagarinův pohár

Jako dorostenec hrával Jan Kovář za IHC Písek, odkud v 15 letech přestoupil do Plzně, kde pokračoval v dorostu, dále juniorech a následně mezi dospělými v české extralize. Roku 2013 získal s týmem HC Škoda Plzeň svůj první extraligový titul, stal se nejlepším hráčem play off české hokejové extraligy 2012/2013 a také hokejistou této sezony.

Roku 2013 Jan Kovář podepsal tříletou smlouvu s Metallurgem Magnitogorsk. Hned ve své první sezoně vyhrál pod vedením kanadského trenéra Mike Keenena ruskou KHL a získal Gagarinův pohár. Po celou sezonu nastupoval v elitním útoku s tamními esy Sergejem Mozjakinem a Denisem Zaripovem, s nimiž byl vyhodnocen jako nejlepší útok ročníku 2013/2014.

Úspěch měl Jan Kovář, přezdívaný Kovy, i v nadcházející sezoně, kdy dosáhl v základní části KHL v dresu Metallurg Magnitogorsk shodného počtu 68 kanadských bodů (24+44) jako v předchozím ročníku.

Hrál se několika MS, z nichž český tým nepřivezl žádnou medaili. Na ZOH 2018 v Rusku si Jak Kovář společně s nároďákem vybruslil 4. místo. Coby útočník švýcarského týmu EV Zug byl nominován na ZOH 2022 v Pekingu, kde tým vypadl v osmifinále.

O JANU KOVÁŘOVI ČTĚTE ZDE>>

Jeho straším bratrem je hokejový brankář Jakub Kovář. Jan Kovář má s manželkou Jiřinou syna.

O ZOH V PEKINGU ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Frodl o konci v Dynamu a příchodu do Varů: Uzrálo ve mně, že chci chytat Frodl o konci v Dynamu a příchodu do Varů: Uzrálo ve mně, že chci chytat Pořád u něj máte pocit, že jeho vrchol nepřišel. Dominik Frodl odešel z Pardubic proto, že v bráně b... číst článek
Kovář o královském návratu: Hlavně, že byl vítězný. Jalonen ocenil lídra Kovář o královském návratu: Hlavně, že byl vítězný. Jalonen ocenil lídra Comeback se vší parádou. Jan Kovář dal Švédům první český gól, v prodloužení vyzval k rozhodující tr... číst článek
Česko - Švédsko 2:1p. Návrat krále Kováře. Hrdinou byl ovšem Stezka Česko - Švédsko 2:1p. Návrat krále Kováře. Hrdinou byl ovšem Stezka PŘÍMO Z MALMÖ | Bylo to jako návrat krále. Jan Kovář dal Švédům první gól, v 61. minutě nahrál v akc... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Vokoun
Tomáš Vokoun
zobrazit profil Petr Jaroš
Petr Jaroš
zobrazit profil Jan Výtisk
Jan Výtisk
zobrazit profil Pavol Demitra
Pavol Demitra
zobrazit profil Jan Buchtele
Jan Buchtele
zobrazit profil Radek Faska
Radek Faska
zobrazit profil Rostislav Olesz
Rostislav Olesz
zobrazit profil Petr Koukal
Petr Koukal