Michal Vondrka

Datum narození: 17. 5. 1982
Přezdívka: Mižu
Místo narození: České Budějovice
Váha: 86 kg
Výška: 185 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Michal Vondrka, který se v sezoně 2007/2008 stal se Slavií Praha mistrem české extraligy, byl nominován na Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018.

Českobudějovický odchovanec Michal Vondrka, přezdívaný Mižu, byl v roce 2001 v pátém kole draftován do NHL klubem Buffalo Sabres jako 155. hráč v pořadí.

MICHAL VONDRKA JE PRÝ FLEGMATIK

Svou kariéru Michal Vondrka spojil především s trenérem Vladimírem Růžičkou, pod kterým dlouho působil v pražské Slavii, s níž se v sezoně 2007/2008 stal mistrem české extraligy. Kromě tohoto zlata se sešívanými získal ještě tři stříbra a jeden bronz.

Od roku 2012 Michal Vondrka působil v KHL, kde hrál za HC Slovan Bratislava a v ročníku 2015/2016 začal bruslit za Piráty Chomutov.

V národním týmu Michal Vondrka debutoval 16. dubna 2009 v zápase ČR-Švédsko (2:1) na Českých hokejových hrách v Liberci. S reprezentačním mužstvem si přivezl bronz z MS 2012.

O MICHALU VONDRKOVI ČTĚTE ZDE>>

S přítelkyní VeronikouMichal Vondrka dceru Ellu.

 

Články o celebritě

Vondrka o smlouvách: Na hráče se moc nemyslí. Stávka? Je to možnost Vondrka o smlouvách: Na hráče se moc nemyslí. Stávka? Je to možnost Na netradiční tiskovou konferenci přišel jménem všech profesionálů v Česku. Zkušený hokejista Michal... číst článek
Český kustod (39) v bráně zachraňuje nároďák. Zaujal svět, končil smolně Český kustod (39) v bráně zachraňuje nároďák. Zaujal svět, končil smolně Zastavují se a ptají se: „Ty jo, kdo je to? Kdo je to v té české brance?“ Olympijští pozorovatelé, z... číst článek
Staří mistři si udrželi trvanlivost. Gulaš a Pech převzali křišťálové puky Staří mistři si udrželi trvanlivost. Gulaš a Pech převzali křišťálové puky Milan Gulaš a Lukáš Pech před dohrávkou 29. kola Tipsport extraligy převzali křišťálové puky coby če... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Karolína Erbanová
Karolína Erbanová
zobrazit profil Anna Kellnerová
Anna Kellnerová
zobrazit profil Nikola Mazurová
Nikola Mazurová
zobrazit profil Bohumil Pikhart
Bohumil Pikhart
zobrazit profil Jaroslav Volf
Jaroslav Volf
zobrazit profil Miroslava Knapková
Miroslava Knapková
zobrazit profil Miroslav Cipra
Miroslav Cipra
zobrazit profil Roman Čechmánek
Roman Čechmánek