Stanislav Bernard

Stanislav Bernard

Datum narození: 14. 10. 1955
Místo narození: Opava
Profese: Podnikatel
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Stanislav Bernard je zakladatelem, ředitelem a spoluvlastníkem pivovaru Bernard. V roce 2000 získal ocenění pro podnikatele roku. Je také spoluzřizovatelem Nadačního fondu proti korupci.

Stanislav Bernard je velice výrazná podnikatelská osobnost. V roce 1991 založil v Humpolci rodinný pivovar Bernard, který sbírá ocenění nejen za sortiment, ale i za reklamní kampaně. Stanislav Bernard je podnikatelsky velice aktivní v roce 1993 založil český svaz malých pivovarů a v roce 2000 získal ocenění Pivovarská osobnost století.

„Není mi jedno, v jaké zemi žijeme,“ nechal se slyšet Stanislav Bernard, a i proto se připojil k nadačnímu fondu proti korupci. Zařadil se tak vedle dalších známých osobností, které fond zřizují (např. Jan Kraus a Karel Janeček). Ve volbách v roce 2008 kandidoval do senátu za Občanskou demokratickou stranu. Dostal se do druhého kola, kde ovšem prohrál. Dle vlastních slov ale žádné politické ambice v podstatě nemá. Chce se naplno věnovat svému podnikání

„Pivo dobré, majitel magor,“ hlásá jeden z nejznámějších Bernardových billboardů. Jeho pivovar tradičně sbírá ocenění za reklamu. Jak sám Stanislav Bernard říká, marketing ho hodně baví a kdyby se mohl znovu rozhodnout, jaký obor po gymnáziu studovat, rozhodl by se pro něj. Na druhou stranu přiznává, že alespoň není limitován marketingovými pravidly a možná i proto jsou jeho reklamní kampaně tak úspěšné. Reklamy pivovaru pravidelně vtipnou formou ukazují na absurdity běžného života.

Pod názvem Tvrdohlavý muž vyšla Bernardova autobiografie, kde píše i o svých podnikatelských začátcích. S manželkou Helenou má dceru Hanu a syna Filipa.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Drahoslav Makovička
Drahoslav Makovička
zobrazit profil Zuzana Geislerová
Zuzana Geislerová
zobrazit profil Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
zobrazit profil Beata Hlavenková
Beata Hlavenková
zobrazit profil Monika Fialková
Monika Fialková
zobrazit profil Libuše Domanínská
Libuše Domanínská
zobrazit profil Karlos Vémola
Karlos Vémola