Karel Janeček

Datum narození: 26. 7. 1973
Místo narození: Plzeň
Profese: miliardář, podnikatel, matematik, sponzor Českého slavíka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Miliardář Karel Janeček je matematik, podnikatel, bojovník proti korupci, milovník žen a jako boháč si může dovolit být také mecenášem. Jeho kandidatura na Hrad ve mu nevyšla.

Muž, který se může pyšnit tituly PhD z Carnegie Mellon University v Pittsburghu a MBA z Bradleyho univerzity v Peorii, zbohatl na burze. Jistě v tom Karlu Janečkovi pomohl fakt, že původně studoval na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze teorii pravděpodobnosti.

KAREL JANEČEK BOURAL POD VLIVEM

Karel Janeček preferuje mnohoženství

Jakožto zakladatel Nadačního fondu proti korupci Karel Janeček (spolu s ním fond podpořili úspěšní podnikatelé Stanislav Bernard, Radim Jančura nebo herec a moderátor Jan Kraus) platí za bojovníka proti tomuto nešvaru. Podporuje rovněž mladé nadané vědce (Nadační fond Neuron) a vyznává mnohoženství.

To není jediná adrenalinová libůstka, kterou Karel Janeček provozuje. Je vášnivý sportovec a obzvláště miluje parašutismus.

Janeček se ve Slavíkovi pustil do vlády

Matematik a miliardář Karel Janeček, který se stal sponzorem Českého slavíka, v závěru slavnostního programu 19. listopadu 2021 v proslovu k umělcům a hostům v sále kritizoval protiepidemická opatření vlády Andreje Babiše. Ta podle něj měla zásadní negativní dopad na kulturu a vedla k rozdělení společnosti. TV Nova, která přímý přenos vysílala, se od jeho slov distancovala.

Již na podzim 2021 Karel Janeček nevyloučil kandidaturu na hlavu státu. Oficiálně ji oznámil 21. ledna 2022. Mezi kandidáty volebního klání 2023 o Hrad se ale nedostal. 

Počátkem ledna 2023 Ústavní soud zamítl stížnost a související návrhy Karla Janečka, který tak definitivně přišel o možnost kandidovat v prezidentských volbách. Podnikatel žádal odklad voleb a zrušení právní úpravy.

O KARLU JANEČKOVI ČTĚTE ZDE>>

S první manželkou má dvě dcery. Chodil s lékarnicí a misskou Janou Doleželovou. Té se však jeho bigamismus příčil, tak se rozešli. Netrvalo dlouho a Karel Janeček si našel půvabnou náhradu. I jejich vztah ale skončil. Jeho druhou ženou se v květnu 2015 stala matematička z Tunisu, exotická kráska Mariem Mhadhbi. Již v prosinci se páru narodil syn Karel Yanis Nour.

V říjnu 2017 se miliardář Karel Janeček přiznal, že má milenku. Stala se jí kněžka Lilia Khousnoutdinová, již si také vzal. Začátkem června 2018 mu porodila dceru Isabellu, v květnu 2021 syna Karla George.

 

   

 

Články o celebritě

Plejáda politiků v Národním divadle: Fiala vzal manželku na operu, přišel i Výborný či Drahoš Plejáda politiků v Národním divadle: Fiala vzal manželku na operu, přišel i Výborný či Drahoš Dvě století od narození Bedřicha Smetany připomněla včera večer v Národním divadle v Praze hudba ze ... číst článek
Manželka Karla Janečka Lilia: Na plese s jiným chlapem a ve špercích za miliony! Manželka Karla Janečka Lilia: Na plese s jiným chlapem a ve špercích za miliony!

Jako vždy vyladěná do posledního detailu vyrazila na Český ples Lilia Khousnoutdinová (35).

číst článek
Český ples v Obecním domě: Sexy plejáda Český ples v Obecním domě: Sexy plejáda V pražském Obecním domě se včera odehrál už 6. ročník Českého plesu. I letos se stala tato významná ... číst článek

Další Finančníci

zobrazit profil Štěpán Kočí
Štěpán Kočí
zobrazit profil Sepp Blatter
Sepp Blatter
zobrazit profil Richard Podroužek
Richard Podroužek
zobrazit profil Riccardo Mazzucchelli
Riccardo Mazzucchelli
zobrazit profil George Syrovatka
George Syrovatka
zobrazit profil Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
zobrazit profil David Radiměřský
David Radiměřský