zpěvačka Fergie

Datum narození: 27. 3. 1975
Místo narození: Whittier, Kalifornie, USA
Profese: herečka, zpěvačka, modelka, módní návrhářka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka známá ze skupiny Black Eyed Peas, která si říká Fergie, patří mezi nejkrásnější světové celebrity. Má za sebou těžkou drogovou minulost, bojovala se závislostí na pervitinu a dostávala se do paranoidních stavů. Ze závislosti ji prý dostala víra v Boha.

Fergie, celým jménem Stacy Ann Ferguson, se narodila ve Spojených státech, má ale po svých rodičích skotské kořeny. Má mladší sestru Danu, která jí je velice podobná. Její zálibou je četba knih. Miluje růže. Vystudovala střední školu Glena A. Wilsona.

Fergie dostala svou první hereckou příležitost jako moderátorka v zábavném pořadu The Charlie Brown and Snoopy show (1983). Působila i v úspěšné dětské televizní show Kinds Incroporated. Zahrála si i v televizní reklamě na rýžové lupínky Rice Krispies (1984) a v hororové komedii Monster in the closet. V roce 1989 opustila Stacy svět reflektorů a vrátila se zpět do obyčejného života a normálního dění teenagera.

Hudba byla ale pro Fergie vášní a tak založila spolu se Stefanie Ridel a s kolegyní Rance Sandstorm z televizního pořadu Kids Incorporaded, skupinu Wild Orchid. V roce 1999 měla dokonce vlastní televizní pořad na televizním programu FOX TV. V roce 1997 vydala první album se svojí skupinou Wild Orchid. Skupina se rozpadla pár let poté, kdy se u Fergie objevily deprese. Kvůli duševním krizím bylo nutné, aby podstoupila terapii. O rok později se vrátila zpět k profesionální pěvecké kariéře. Toužila však po změně a tak odjela do Los Angeles.

V roce 2003 přijala své umělecké jméno Fergie a začala vystupovat se skupinou The Black Eyed Peas. Skupina Black Eyed Peas se proslavila především písní "Where is The Love?", na které se podílel i Justin Timberlake, který byl dříve členem skupiny N-Sync (s Justinem měla o šest let starší Fergie poměr, když mu bylo pouhých 16 let).

Díky velkým úspěchům skupiny se pokoušela Fergie prorazit i v solové dráze. To se jí povedlo díky tvorbě Big Girls Don’t Cry, za kterou obdržela nominace na cenu Grammy Award. V roce 2006 vydala i své debutové album s názvem The Dutchess, z něhož pochází i úspěšná píseň London Bridge. Dále se může pyšnit spoluprací se slavnými raperry jako je Nelly, Daddy a Yankee.

Současný partner a manžel Fergie je Josh Duhamel. V lednu roku 2009 měli tajnou svatbu a narodil se jim syn Axl v roce 2013. V červnu 2013 nazpívala song A Little Party Never Killed Nobody (All We Got). V této písni hostuje „Q-Tip“ a „GoonRock“. A tento song je sountrack k filmu Velký Gatsby. Časopis People ji vybral v roce 2004 mezi 50 nejkrásnějších lidí světa. V roce 2009 si vyzkoušela roli prostitutky v muzikálu Nine. Lidé po celém světě znají Fergie také jako oficiální tvář Voli Vodky. Nafotila mnoho sérií sexy fotek, které měly ve světě velký úspěch a z Voli Vodky se stal fenomén.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Lenka Dusilová
Lenka Dusilová
zobrazit profil Lucie Vondráčková
Lucie Vondráčková
zobrazit profil Gabriela Gunčíková
Gabriela Gunčíková
zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený
zobrazit profil Olga Lounová
Olga Lounová
zobrazit profil Patrícia Janečková
Patrícia Janečková
zobrazit profil Johny Machette
Johny Machette