Vojtěch Mozík

Datum narození: 26. 12. 1992
Místo narození: Mladá Boleslav
Váha: 94 kg
Výška: 190 cm
Profese: hokejový obránce

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Vojtěch Mozík byl na MS dvacetiletých, kde Češi senzačně postoupili do čtvrtfinále. V dresu Plzně získal roku 2013 extraligový titul. Hrál v NHL a zazářil v KHL.

Do extraligy Vojtěch Mozík naskočil v barvách Mladé Boleslavi jako devatenáctiletý. Po sestupu klubu z nejvyšší soutěže si ho vyhlídli plzeňští Indiáni. Hned ve své první sezoně na západě Čech vybojoval Vojtěch Mozík extraligový titul – pro Plzeň první v historii klubu. Kvalitní výkony nadějného obránce neunikly zástupcům New Yorku Rangers, a tak dorazila pozvánka do nováčkovského kempu.

Mladoboleslavský odchovanec Vojtěch Mozík byl u skvělého úspěchu na MS dvacítek v Kanadě 2012, kde český národní tým nečekaně postoupil do čtvrtfinále na úkor USA. Talentovaný obránce si na turnaji připsal jednu branku a dvě asistence. V roce 2014 se probojoval už i do seniorské reprezentace.

O VOJTĚCHU MOZÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Od léta 2015 patřil obránce Vojtěch Mozík týmu New Jersey Devils, se kterým podepsal dvouletou dvoucestnou smlouvu. Do NHL nakoukl ve svém prvním ročníku v zámoří na sedm utkání. Posléze zazářil v KHL v dresu mjoskevského Podolsku.

V roce 2018 si Vojtěch Mozík zahrál na ZOH v Jižní Koreji, kde Češi skončili čtvrtí. Do reprezentace byl v roce 2022 obránce ruského Vladivostoku nominován na ZOH v Pekingu, kde národní tým vypadl v osmifinále.

O ZOH V PEKINGU ČTĚTE ZDE>>

 

 

 

 

 

 

Články o celebritě

ANALÝZA Sparty: Ještě víc dominuje. Pardubice jsou ovšem efektivnější ANALÝZA Sparty: Ještě víc dominuje. Pardubice jsou ovšem efektivnější Vyhráli deset z posledních třinácti zápasů. Naposledy si Grossova parta v neděli poradila s Karlovým... číst článek
Sparta skolila mistra. Dominovali jsme, těšilo vítězného střelce Kestnera Sparta skolila mistra. Dominovali jsme, těšilo vítězného střelce Kestnera Sparta se pyšní nejpevnější obranou v extralize. Do nedělního duelu inkasovala pouze 30 branek a svo... číst článek
Ligů mistrů ovládl přemožitel Sparty. Debutový triumf slaví také Mozík Ligů mistrů ovládl přemožitel Sparty. Debutový triumf slaví také Mozík Hokejisté Rögle s českým obráncem Vojtěchem Mozíkem ve své premiéře v Lize mistrů dosáhli hned na tr... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Michaela Sejpalová
Michaela Sejpalová
zobrazit profil Radim Šimek
Radim Šimek
zobrazit profil Vítězslav Veselý
Vítězslav Veselý
zobrazit profil František Rajtoral
František Rajtoral
zobrazit profil Václav Skuhravý
Václav Skuhravý
zobrazit profil Jan Skácelík
Jan Skácelík