Související celebrity

Životopis

Český fotbalista Tomáš Rosický se proslavil po celém světě. Byl kapitánem českého národního týmu. Hrál v Německu či v Anglii.

Fotbalový virtuóz Tomáš Rosický se zařadil mezi nejlépe placené sportovce Česka, podobně jako třeba Petr Čech, Pavel Nedvěd nebo Milan Baroš. Po výborných výkonech v pražské Spartě přešel za rekordních 29 milionů liber do německého Dortmundu.

TOMÁŠ ROSICKÝ OZNÁMIL KONEC KARIÉRY

Vystudoval střední školu výpočetní techniky. Se Spartou vyhrál třikrát první ligu. Dortmundu pomohl v roce 2002 k poháru německé Bundesligy. O čtyři roky později přešel do anglického Arsenalu. S celým týmem byl pak přijat britskou královnou Alžbětou II.

Tři sezóny Tomáš Rosický kapitánoval české reprezentaci, za niž hrál od patnácti. Góly střílel na mistrovstvích Evropy i světa. Z šampionátu Evropy přivezl v roce 2004 bronz. Od roku 2008 se potýká se řadou zranění. Trápila ho podkolenní šlacha nebo třísla.

Tomáš Rosický třikrát zvítězil v hlavní kategorii ankety Fotbalista roku. Má doma i český Zlatý míč. Rád si zahraje na počítači nebo na kytaru.

O TOMÁŠI ROSICKÉM ČTĚTE ZDE>>

Partnerkou Tomáše Rosického se stala modelka a televizní rosnička Radka Kocurová, druhá vicemiss České republiky 2002, s níž se seznámil při focení sportovní značky. V roce 2011 pár čekal dítě, kráska ovšem potratila. Dva roky nato se jim narodil syn Tomáš. Začátkem roku 2014 se vzali.

 

Články o celebritě

Ščasný exkluzivně o Rosického cestě v roli šéfa. Kuchta a EURO? Pořád NE! Ščasný exkluzivně o Rosického cestě v roli šéfa. Kuchta a EURO? Pořád NE! Nejdřív změnil tým. Pak jeho hru. Potom celý klub. A taky celkovou atmosféru, propojil aktéry na hři... číst článek
Kvíz: Jak znáte české celebrity a seriály? Kdo nazpíval ústřední píseň Slunečné? Kvíz: Jak znáte české celebrity a seriály? Kdo nazpíval ústřední píseň Slunečné? Jak znáte české celebity? Víte, jak se ve skutečnosti jmenuje Anna K. nebo Felix Slováček? S kým ran... číst článek
Mr. Šajtle aneb ostravský „Rosa“. Buchta: Vypadá to dobře. Chce ven Mr. Šajtle aneb ostravský „Rosa“. Buchta: Vypadá to dobře. Chce ven PŘÍMO Z TURECKA | V české fotbalové lize je výjimečný. Navazuje na odkaz Tomáše Rosického či Davida ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jasmin Ščuk
Jasmin Ščuk
zobrazit profil Lukáš Sedlák
Lukáš Sedlák
zobrazit profil Ondřej  Bank
Ondřej Bank
zobrazit profil Petr Jaroš
Petr Jaroš
zobrazit profil Barbora Špotáková
Barbora Špotáková
zobrazit profil David Rittich
David Rittich
zobrazit profil Tomáš Fleischmann
Tomáš Fleischmann