Související celebrity

Životopis

Český fotbalista Tomáš Rosický se proslavil po celém světě. Byl kapitánem českého národního týmu. Hrál v Německu či v Anglii.

Fotbalový virtuóz Tomáš Rosický se zařadil mezi nejlépe placené sportovce Česka, podobně jako třeba Petr Čech, Pavel Nedvěd nebo Milan Baroš. Po výborných výkonech v pražské Spartě přešel za rekordních 29 milionů liber do německého Dortmundu.

TOMÁŠ ROSICKÝ OZNÁMIL KONEC KARIÉRY

Vystudoval střední školu výpočetní techniky. Se Spartou vyhrál třikrát první ligu. Dortmundu pomohl v roce 2002 k poháru německé Bundesligy. O čtyři roky později přešel do anglického Arsenalu. S celým týmem byl pak přijat britskou královnou Alžbětou II.

Tři sezóny Tomáš Rosický kapitánoval české reprezentaci, za niž hrál od patnácti. Góly střílel na mistrovstvích Evropy i světa. Z šampionátu Evropy přivezl v roce 2004 bronz. Od roku 2008 se potýká se řadou zranění. Trápila ho podkolenní šlacha nebo třísla.

Tomáš Rosický třikrát zvítězil v hlavní kategorii ankety Fotbalista roku. Má doma i český Zlatý míč. Rád si zahraje na počítači nebo na kytaru.

O TOMÁŠI ROSICKÉM ČTĚTE ZDE>>

Partnerkou Tomáše Rosického se stala modelka a televizní rosnička Radka Kocurová, druhá vicemiss České republiky 2002, s níž se seznámil při focení sportovní značky. V roce 2011 pár čekal dítě, kráska ovšem potratila. Dva roky nato se jim narodil syn Tomáš. Začátkem roku 2014 se vzali.

 

Články o celebritě

Kuchta o Belmondu: Jsi idiot, řekl jsem si. S některými ve Slavii to dál nešlo Kuchta o Belmondu: Jsi idiot, řekl jsem si. S některými ve Slavii to dál nešlo PŘÍMO Z MARBELLY | Neslo se haló, jež dlouho neutichalo. Pánové z prvního týmu Česka vyrazili dva dn... číst článek
Rosický o Wengerově nabídce i Spartě: Neměl jsem ambici odejít, ale... Rosický o Wengerově nabídce i Spartě: Neměl jsem ambici odejít, ale... Jako hráč vyrostl pro evropský fotbal ve Spartě, dotáhl to až do Arsenalu. Tomáš Rosický na podobnou... číst článek
Proč „S“ nakupují v Norsku: výchova, skauti v Africe i odchod miliardářů Proč „S“ nakupují v Norsku: výchova, skauti v Africe i odchod miliardářů Příchod norského reprezentanta Markuse Solbakkena není výstřel do tmy, Sparta vstupuje do vyzkoušený... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Maria Kirilenková
Maria Kirilenková
zobrazit profil Robin van Persie
Robin van Persie
zobrazit profil Leoš Čermák
Leoš Čermák
zobrazit profil Zdeněk Růžička
Zdeněk Růžička
zobrazit profil Roman Berbr
Roman Berbr
zobrazit profil Šimon Hrubec
Šimon Hrubec
zobrazit profil Ája Vrzáňová
Ája Vrzáňová