David Hruška

David Hruška

Datum narození: 8. 1. 1977
Místo narození: Sokolov
Váha: 90 kg
Výška: 182 cm
Profese: Hokejista

Související celebrity

Životopis

David Hruška je hokejový útočník, který hraje v barvách slovenského Zvolena. V České nejvyšší soutěži patřil vždy ke spolehlivým střelcům a pětkrát dokonce slavil titul. Krátce se mihl i v reprezentaci.

David Hruška dělal první hokejové kroky na zimním stadionu v rodném Sokolově. Přes mládežnické kategorie se šikovný útočník dostal až do Vsetína, se kterým vyhrál tři tituly mistra republiky. Pozvednout nad hlavu mistrovský titul se Davidu Hruškovi poštěstilo ještě dvakrát, v obou případech s pražskou Slavií.

Na přelomu tisíciletí devadesátikilový bojovník nastřílel nejvíce branek v české nejvyšší soutěži v jedné sezoně a v ročníku 2008/2009 svůj střelecký výkon zopakoval. O rok dříve dokonce David Hruška vyhrál kanadské bodování extraligy, v dresu Chomutova vyhrál i druhou nejvyšší soutěž a výrazně pomohl Severočechům k postupu do extraligy. Patří do Klubu hokejových střelců deníku Sport, kam se řadí hokejisté, kteří nastříleli více, jak 250 branek.

David Hruška byl dokonce v širším reprezentačním výběru před domácím světovým šampionátem v roce 2004, ale trenér Vladimír Růžička ho na turnaj nevzal.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Michal Smejkal
Michal Smejkal
zobrazit profil Libuše Jahodová
Libuše Jahodová
zobrazit profil Aleš Chvalovský
Aleš Chvalovský
zobrazit profil Roman Koudelka
Roman Koudelka
zobrazit profil Jiří Smejkal
Jiří Smejkal
zobrazit profil Tomáš Řepka
Tomáš Řepka
zobrazit profil Milan Hejduk
Milan Hejduk
zobrazit profil Milan Švenger
Milan Švenger