Lukáš Zelenka

Datum narození: 5. 10. 1979
Místo narození: Praha
Výška: 175 cm
Profese: bývalý fotbalový záložník
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Bývalý fotbalový záložník Lukáš Zelenka, mistr Evropy hráčů do 21 let z roku 2002, si v létě 2018 přivodil problémy s policií, když opakovaně napadl manželku.

Společně s Tomášem Rosickým byl Lukáš Zelenka považován za největší talent v dorostu fotbalové Sparty Praha. V sedmnácti odešel ze Sparty do Belgie, kde v sezóně 2000/2001 s týmem KVC Westerlo vyhrál tamní fotbalový pohár.

LUKÁŠ ZELENKA DAL DĚLO MANŽELCE, AŽ PADLA K ZEMI

Jako záložník Sparty, která si Lukáše Zelenku koupila zpět za 26 milionů korun, dvakrát zvítězil v Gambrinus lize (v sezonách 2002/2003, 2004/2005) a též dvakrát v českém poháru (v ročnících 2003/2004 a 2005/2006).

Se Spartou se Lukáš Zelenka představil také v Lize mistrů UEFA. Jeho největším úspěchem v reprezentaci je titul mistra Evropy hráčů do 21 let z května 2002, který si český tým přivezl ze Švýcarska, kde ve finále zdolal Francii na pokutové kopy.

Fotbalový záložník Lukáš Zelenka byl jednu dobu oporou týmu turecké ligy Manisaspor, poté opět klubu KVC Westerlo a po návratu do ČR týmu 1. FC Slovácko, odkud odešel do maďarského Honvéd Budapešť. Dále kopal též za klub 1. SK Prostějov.

O LUKÁŠI ZELENKOVI ČTĚTE ZDE>>

Bývalý hvězdný hráč Sparty po ukončení profi kariéry, což bylo roku 2016, nechvalně proslul jako násosku, chlubil a hrubián, který se dopustil násilí na své ženě a matce tří synů Kláře. Tak se Lukáš Zelenka v létě 2018 dostal do hledáčku policie.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Lukáš Sedlák
Lukáš Sedlák
zobrazit profil Kateřina Emmons
Kateřina Emmons
zobrazit profil Dominik Suchý
Dominik Suchý
zobrazit profil Martin Jiránek
Martin Jiránek
zobrazit profil František Ptáček
František Ptáček
zobrazit profil Andrea Hlaváčková
Andrea Hlaváčková
zobrazit profil Conor McGregor
Conor McGregor
zobrazit profil Antonín Panenka
Antonín Panenka