Martin Škrtel

Datum narození: 15. 12. 1984
Místo narození: Handlová, Slovensko
Profese: fotbalový obránce
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Fotbalový obránce Martin Škrtel, který se stal kapitánem slovenské reprezentace, získal cenu Petra Dubovského a opakovaně zvítězil v anketě Fotbalista roku.

Cenu Petra Dubovského obránce Martin Škrtel dostal v roce 2005. Toto ocenění se na Slovensku uděluje nejlepšímu tamnímu fotbalistovi. Opakovaně zvítězil ve slovenské anketě Fotbalista roku.

MARTIN ŠKRTEL A ANGLICKÝ LIVERPOOL FC

V A-týmu slovenské reprezentace měl Martin Škrtel premiéru 9. července 2004, kdy odehrál celé utkání Kirin Cupu proti Japonsku, které vyhrálo 3:1. Hrál i celý následující zápas Kirin Cupu proti Srbsku a Černé Hoře (Slovensko prohrálo 0:2 a se dvěma porážkami skončilo na posledním místě turnaje).

Martin Škrtel se během let vypracoval ve stabilního člena národního týmu. První gól v reprezentaci dal 2. září 2006 v domácím kvalifikačním utkání o Euro 2008 proti Kypru. Slovensko soupeře jednoznačně přehrálo 6:1.
6. září 2008 v domácím utkání se Severním Irskem otevřel ve 47. minutě gólový účet zápasu a zahájil tak úspěšnou pouť slovenské reprezentace kvalifikací na mistrovství světa 2010 (utkání skončilo vítězstvím Slovenska 2:1), kam postoupila z prvního místa se ziskem 22 bodů před druhým Slovinskem. Na světovém šampionátu 2010 v Jižní Africe se Slovensko dostalo do osmifinále, kde podlehlo pozdějšímu vicemistrovi Nizozemsku 1:2. Martin Škrtel odehrál všechny čtyři zápasy na turnaji. Byly to střety s Novým Zélandem, Paraguaí a Itálií.

6. února 2013 nastoupil v Bruggách proti domácí Belgii. Slovensko sahalo po remíze, ale nakonec utkání prohrálo 1:2 gólem z 90. minuty. 22. března 2013 nastoupil v domácím kvalifikačním zápase v Žilině proti Litvě, který skončil remízou 1:1. Hrál v odvetném kvalifikačním zápase s Bosnou a Hercegovinou 10. září 2013 v Žilině, Slovensko podlehlo 1:2 a ztratilo naději alespoň na baráž o Mistrovství světa 2014 v Brazílii.

9. října 2014 byl u vítězství 2:1 v kvalifikačním zápase na EURO 2016 proti Španělsku, bránil především nebezpečného Diega Silvu. Slovensko po úvodní výhře nad Ukrajinou vyhrálo i nad úřadujícími mistry Evropy Španěly 2:1 a potvrdilo tak výborný vstup do kvalifikace. Se slovenskou reprezentací slavil 12. října 2015 postup na EURO 2016 ve Francii. Slovensko se v éře samostatnosti na EURO probojovalo poprvé.

Fotbalista Martin Škrtel, rodák z Handlové, se v roce 2012 oženil s Barborou Lovasovou. Mají spolu syna Mattea.

O FOTBALOVÉM MISTROVSTVÍ EURO 2016 ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

TOP přestupy "last minute": Škrtel, elitní střelci i drahý exsparťan TOP přestupy "last minute": Škrtel, elitní střelci i drahý exsparťan Přestupové období v nejlepších evropských ligách je definitivně u konce! A jako každoročně – i letos... číst článek
Slovenský nároďák přichází o osobnosti! Končí Škrtel, Hubočan a Nemec Slovenský nároďák přichází o osobnosti! Končí Škrtel, Hubočan a Nemec Český trenér slovenské fotbalové reprezentace Pavel Hapal se bude muset obejít bez obránců Martina Š... číst článek
Škrtela chtěla Barcelona. Bavili jsme se o reálných číslech, přiznal agent Škrtela chtěla Barcelona. Bavili jsme se o reálných číslech, přiznal agent Slovenský fotbal se mohl dočkat velkého přestupu. Obránce Martin Škrtel, který již třetím rokem oblé... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Aleš Valenta
Aleš Valenta
zobrazit profil José Romera
José Romera
zobrazit profil André Reinders
André Reinders
zobrazit profil Michal Šlesingr
Michal Šlesingr
zobrazit profil Jiří Hudler
Jiří Hudler
zobrazit profil David Rittich
David Rittich
zobrazit profil Petr Nedvěd
Petr Nedvěd