Michal Ďuriš

Datum narození: 1. 6. 1988
Přezdívka: Ďuri
Místo narození: Uherské Hradiště
Váha: 75 kg
Výška: 183 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Slovenský fotbalista Michal Ďuriš je univerzální hráč. Může působit na postu útočníka i krajního záložníka.

V FK Dukla Bánská Bystrica začal Michal Ďuriš působit ve svých 14 letech. Po třech letech v mládežnických týmech debutoval v 1. lize 9. listopadu 2005 v utkání s Ružomberokem. Roku 2010 odešel do západočeského KC Viktoria Plzeň. Hned ve své první sezóně slavil s klubem český ligový titul, první v historii Plzně.

MICHAL ĎURIŠ - REPREZENTANT ŠOKOVAL NĚMCE

Ďuri, jak je Michal Ďuriš přezdíván, se s týmem Viktoria Plzeň opakovaně uplatnil v Gambrinus lize, a poté zejména v předkolech v Ligy mistrů, kde proměnil řadu šancí. 18. července 2015 se podílel na zisku Superpoháru, když Viktorka porazila FC Slovan Liberec 2:1.

Po příchodu staronového trenéra Karla Krejčího nastupoval na hrotu útoku a pravidelně skóroval. Zapojil se i do boje o nejlepšího střelce Synot ligy. Začátkem dubna 2016 ho přibrzdilo zranění kotníku. V ročníku 2015/16 získal tři kola před konce sezony s Viktorkou mistrovský titul, klub dokázal ligové prvenství poprvé v historii obhájit. O pomyslnou korunu krále střelce Synot ligy přišel v posledním ligovém kole, v němž nenastoupil, a předstihl jej David Lafata ze Sparty Praha. Michal Ďuriš se stal nejlepším legionářem české ligy. 

O FOTBALOVÉM MISTROVSTVÍ EURO 2016 ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil David Přibyl
David Přibyl
zobrazit profil Olga Šplíchalová
Olga Šplíchalová
zobrazit profil Jan Charouz
Jan Charouz
zobrazit profil Thibaut Courtois
Thibaut Courtois
zobrazit profil Vítězslav Lavička
Vítězslav Lavička
zobrazit profil Ondřej Palát
Ondřej Palát
zobrazit profil Adam Svoboda
Adam Svoboda