Bastian Schweinsteiger

Datum narození: 1. 8. 1984
Přezdívka: Basti
Místo narození: Kolbermoor, Německo
Výška: 181 cm
Profese: fotbalový záložník
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Německý fotbalový záložník Bastian Schweisteiger je dlouholetou oporou německého velkoklubu Bayern Mnichov. Je několikanásobným bundesligovým šampionem. Za manželku má srbskou tenisovou krásku Annu Ivanovičovou.

Bastian Schweinsteiger se narodil 1. srpna 1984 v Kolbermooru a prošel mládeží v Oberaudorfu, Rosenheimu, až skončil jako čtrnáctiletý talent v Bayernu Mnichov, kde hraje dodnes. Poprvé nastoupil v A Týmu 13. listopadu 2002 v předkole Ligy mistrů. První zápas v německé německé Bundeslize odehrál 7. prosince 2002. Dne 27. dubna 2008 měl poprvé v dresu Bayernu kapitánskou pásku. 

Bastian Schweinsteiger perfektně zapadá do koncepce Bayernu. Mezi útočně laděnými esy, jako jsou Franck Ribéry, Arjen Robben nebo Mario Mandžukič funguje jako spolehlivý defenzivní štít se skvělou rozehrávkou. I proto tým stále sbírá úspěchy. Schweinsteiger se stal v dresu bavorského klubu sedmkrát mistrem Bundesligy, dvojnásobným vítězem německého Superpoháru a jednou triumfoval i v Lize mistrů. Týmu se upsal až do roku 2017. 

V reprezentaci patří Schweinsteiger stejně jako v klubu k jistotě na středu zálohy, kde zase doplňuje šikovné útočně laděné hráče jako je Mesut Özil nebo Miroslav Klose. První zápas v A Týmu odehrál 6. června 2004. Hrál za Německo na Mistrovství Evropy 2004 v Portugalsku, kde Němci vypadli už v základní skupině a na Mistrovství světa 2006 v Německu, kde se podílel na zisku bronzu.  Poté byl i v kádru stříbrných medailistů na ME 2008 a bronzových na ME 2012. Bronz má také z Konfederačního poháru z roku 2005.

Bastian Schweinsteiger je hodně emotivní hráč. Překvapuje svými výbuchy i humorem. U nás známe Schweinsteigera především pro jeho slova chvály na Pavla Horvátha, před zápasem Bayern – Plzeň. Jeho bratr Tobias Schweinsteiger je také fotbalista, hraje za rezervní tým Bayernu. Bastian měl přítelkyni Sarah Brandner, s kterou i žil v Mnichově. V roce 2016 se oženil se srbskou tenisovou kráskou Anou Ivanovičovou.

 

Články o celebritě

Drsná slova nejkrásnější světové jedničky. Lesby jí otravovaly život! Drsná slova nejkrásnější světové jedničky. Lesby jí otravovaly život! V dobách své aktivní kariéry střídala přítele jako ponožky, přesto to na ni zkoušely. Tenisovou krás... číst článek
Ondrášek: Barva českých dresů? V patnácti jsem si ji chtěl dát na hlavu Ondrášek: Barva českých dresů? V patnácti jsem si ji chtěl dát na hlavu Jedenáctého října slavně zpražil vítězným gólem Anglii, o osm dní později mu skončila klubová sezona... číst článek
Löwovo pokračování dává smysl. Nikoho jiného teď Němci nemají Löwovo pokračování dává smysl. Nikoho jiného teď Němci nemají Joachim Löw pokračuje na lavičce Německa. Vedení svazu zkušeného kouče ve funkci i přes fiasko na mi... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Barbora Hermannová
Barbora Hermannová
zobrazit profil Pavel Petřikov
Pavel Petřikov
zobrazit profil Jana Novotná
Jana Novotná
zobrazit profil Albiach Roger Néstor
Albiach Roger Néstor
zobrazit profil Barbora Kodedová
Barbora Kodedová
zobrazit profil Jiří Sekáč
Jiří Sekáč
zobrazit profil Thibaut Courtois
Thibaut Courtois
zobrazit profil Dominik Dvořák
Dominik Dvořák