Michal Kadlec

Datum narození: 13. 12. 1984
Místo narození: Vyškov
Výška: 185 cm
Profese: fotbalový obránce
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Fotbalista Michal Kadlec je pilířem české reprezentační obrany. Ač hrává posledního, za národní tým střílí i góly. Hájí klubové barvy tureckého Fenerbahçe Istanbul, hrál i v německém Bayeru Leverkusen a ve Spartě Praha. Klub Daniela Křetínského po něm stále pošilhává.

Michal Kadlec se narodil ve Vyškově bývalému reprezentačnímu obránci Miroslavu Kadlecovi. Protože otec dostal nabídku z bundesligy, strávil Michal Kadlec dětství v Německu. S vrcholovým fotbalem začínal v 1. FC Kaiserslauten, kde dlouhých osm sezón hrále právě táta.

V roce 1998 se Kadlecovi odstěhovali na Moravu a Michal Kadlec začal kopat za uherskohradišťské Slovácko. Následovala pražská Sparta, s níž získal dva ligové tituly a přestup do Leverkusenu v roce 2008. V Bayeru vydržel pět let, hrál i se zlomeným nosem zafixovaným maskou.

JAK SE MICHAL KADLEC CÍTIL V MASCE

Pak projevil zájem turecký klub Fenerbahçe Istanbul, jemuž pomohl k prvenství v jednom z ročníků tamní ligy. Jeho plat činí více než 50 miliónů korun ročně.

V české reprezentaci Michal Kadlec hrával už za mládež, v roce 2007 byl nominován do A-mužstva. Přestože si v prvním zápase proti Slovensku dal nešťastný vlastní gól, reprezentantem zůstal a má na kontě desítky startů i několik gólů. Michal Kadlec je excelentní hlavičkář, podobně jako jeho reprezentační kolega Tomáš Sivok.

Michal Kadlec hrál na mistrovstvích Evropy v Rakousku a Švýcarsku, kde český tým vyřadili Turci, a také v Polsku a na Ukrajině, kde Česko nepostoupilo ve čtvrtfinále přes Portugalsko.

VÍCE O ČESKÉ FOTBALOVÉ REPREZENTACI ZDE

Oporou je Michalu Kadlecovi vedle rodiny i jeho přítelkyně, občas označovaná za sexbombu. Modelka Hanka Mašlíková s Michalem Kadlecem cestuje po světě a přes různá úskalí s ním žije i v Turecku. Jde tam občas o život. Návrat fotbalisty do českého klubu ale stále není vyloučen, zájem projevuje Sparta Praha.

 

Články o celebritě

Obří tetování exreprezentanta Michala Kadlece: Čtyři dny pod jehlou Obří tetování exreprezentanta Michala Kadlece: Čtyři dny pod jehlou Někdo kotvu, jiný mořskou pannu, další srdce a Michal Kadlec (38) celý svůj svět. Koukáte se na unik... číst článek
Slovácko v poháru rozbité i naštvané: Jurečkovi reprezentaci přejeme, ale... Slovácko v poháru rozbité i naštvané: Jurečkovi reprezentaci přejeme, ale... Jasně, Vencovi nároďák přejeme. Ale…Nečekané povolání Václava Jurečky do reprezentace pro barážový d... číst článek
Fotbalisté utekli z ledového Česka: Vánoce na pláži v Dubaji! Fotbalisté utekli z ledového Česka: Vánoce na pláži v Dubaji! Slunce nad hlavou, vzduch 26 stupňů, moře 25,5 stupně. To je lákavé! Však by také šlo momentálně v D... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Pavel Kadeřábek
Pavel Kadeřábek
zobrazit profil Roger Federer
Roger Federer
zobrazit profil Vladimír Darida
Vladimír Darida
zobrazit profil Petr Kumstát
Petr Kumstát
zobrazit profil Michal Jordán
Michal Jordán
zobrazit profil Lubomír Jančařík
Lubomír Jančařík
zobrazit profil Karolína Erbanová
Karolína Erbanová
zobrazit profil Roman Koudelka
Roman Koudelka