Tomáš Sivok

Datum narození: 15. 9. 1983
Místo narození: Pelhřimov
Výška: 185 cm
Profese: fotbalový obránce
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Fotbalista Tomáš Sivok hrává stopera, ale může být i defenzivním záložníkem. V klubovém fotbale si vybudoval dobrou pozici v Turecku. Je nepostradatelný i pro reprezentaci, bývá i jejím kapitánem.

Tomáš Sivok se původně nevěnoval pouze fotbalu. Pelhřimovský rodák studoval sportovní gymnázium v Českých Budějovicích, hrál zde basketbal a volejbal. Tomáš Sivok je vysoký 185 cm, má přehled a výborně hlavičkuje.

S vrcholovým fotbalem Tomáš Sivok začal v Českých Budějovicích v roce 1994, od roku 2002 strávil pět sezón ve Spartě Praha. Po krátké epizodě v Udine odešel v roce 2008 do Turecka. Dlouho hrál za Beşiktaş JK, v roce 2015 přestoupil do Bursasporu, klubu z města Bursa.

Za reprezentační áčko nastoupil poprvé o deset let dříve, v kvalifikačním zápase proti Rumunsku. Byl nominován na Euro 2008, ale nenastoupil do žádného zápasu. Na Euru 2012, na němž Česko vypadlo ve čtvrtfinále, odehrál Tomáš Sivok všechny čtyři zápasy bez střídání. Poprvé skóroval za národní barvy v roce 2010 v přátelském zápase s USA.

Kvůli zranění vypukly obavy, jestli se Tomáš Sivok vůbec podívá na Euro 2016, nastoupil ale už do přípravných zápasů proti Skotsku a Švédsku. Do obrany si ho vybral trenér Pavel Vrba a propůjčil mu i kapitánskou pásku.

VÍCE O FOTBALOVÉM EURU 2016 ZDE

Tomáš Sivok je ženatý, vzal si svou dlouholetou přítelkyni Michaelu Šachlovou. Svatba se konala v roce 2009 v Istanbulu, Michaela Šachlová totiž následovala Tomáše Sivoka do Turecka. Pár si užívá Orientu, ač musí překonávat různé nástrahy. Vedle cestování je společným zájmem manželů Sivokových móda.

 

Články o celebritě

V Budějovicích to vře: další vyhazov. Majitel nepočítá s šéfem akademie V Budějovicích to vře: další vyhazov. Majitel nepočítá s šéfem akademie Únorová revoluce v Českých Budějovicích pokračuje. Majitel a předseda představenstva Dynama Vladimír... číst článek
Sivok se ozval: Koubek je ubohý lhář. Připadal jsem si jako maskot Sivok se ozval: Koubek je ubohý lhář. Připadal jsem si jako maskot Necelých šest měsíců a dost. Tomáš Sivok už není sportovním ředitelem budějovického Dynama: po sobot... číst článek
Penner v Dynamu v bodě nula. Vir, zranění. O Juventusu už nechce mluvit Penner v Dynamu v bodě nula. Vir, zranění. O Juventusu už nechce mluvit Jeden Penner už v budějovickém Dynamu hrál, teď je na řadě další. Syn klubové legendy Miloslava Penn... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Lukáš Sedlák
Lukáš Sedlák
zobrazit profil Martin Erat
Martin Erat
zobrazit profil Patrik Gedeon
Patrik Gedeon
zobrazit profil Jaroslav Poříz
Jaroslav Poříz
zobrazit profil Gábor Boráros
Gábor Boráros
zobrazit profil Radko Gudas
Radko Gudas
zobrazit profil Vojtěch Štursa
Vojtěch Štursa
zobrazit profil Michael Frolík
Michael Frolík