Josef Jandač

Datum narození: 12. 11. 1968
Místo narození: Beroun
Profese: hokejový trenér, manažer
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Josef Jandač byl v letech 2016 až 2018 hlavním trenérem české hokejové reprezentace. Na počátku roku 2020 se stal jedním z koučů Sparty Praha.

Hokejový stratég Josef Jandač poprvé nazul brusle ve vísce Chrustenice u Berouna, kde také vyrůstal. V mládí hrával za Beroun a v dorostu za prvoligové Kladno. V mužích pomohl Berounu v roce 1993 k postupu do první ligy. V témže roce ze zdravotních důvodů hráčskou kariéru ukončil a vrhl se na trenérskou dráhu.

JOSEF JANDAČ - ROZHOVOR ČTĚTE ZDE>>

Josef Jandač začínal u Medvědů

První profesionální trenérskou smlouvu podepsal Josef Jandač v pouhých šestadvaceti letech, kdy se stal hlavním koučem berounských Medvědů. Přes jihokorejský Seok Top Soul, Kralupy nad Vltavou a dorost Slavie se dostal na lavičku prvoligových Bílých Tygrů Liberec, které během jediné sezony vytáhl do extraligy.

V roce 2004 se Josef Jandač stal koučem Českých Budějovic, které spadly do první ligy. A povedl se mu nevídaný kousek. Nejenže se s týmem vrátil mezi klubovou elitu hned v následující sezoně, ale v dalších třech ročnících dotáhl mužstvo pokaždé do semifinále play off, přičemž dokonce jednou ovládl základní část.

Jandač pomohl ke zlatu z MS

Po úspěšném jihočeském angažmá se Josef Jandač stal asistentem české reprezentace a po boku hlavního trenéra Vladimíra Růžičky získal v roce 2010 zlatou medaili na Mistrovství světa v ledním hokeji.

Poté měl Josef Jandač namířeno do KHL, ale tým Kyjeva do ní nakonec přijat nebyl. Následující sezonu tak strávil berounský rodák na lavičce Pardubic, se kterými dosáhl znovu "jen" na semifinále.

V roce 2011 přišla nabídka Sparty a Josef Jandač dovedl pražské "S" k zisku Prezidentského poháru pro vítěze základní části. V následující sezoně koučoval v KHL nově vzniklý Lev Praha. Po výtečném začátku padla na tým krize a po sérii sedmi porážek byl trenér odvolán, ač s tím fanoušci nesouhlasili. Josef Jandač se posléze vrátil na střídačku Sparty, kterou pozvedl z posledního místa tabulky až k přímému postupu do play off.

Z Ruska se Jandač vrátil do Sparty

V sezoně 2013/2014 vybudoval charismatický kouč Josef Jandač ze Sparty fungující mašinu, která si v extralize hrála vlastní soutěž. Suverénní vítěz základní části nestačil v play off až na brněnskou Kometu a vypadl, jak jinak, než v semifinále.

Od června 2016 do května 2018 byl Josef Jandač hlavním trenérem českého národního týmu. Poté vedl ruský klub Metallurg Magnitogorsk. V únoru 2020 se stal jedním ze dvou hlavních koučů Sparty Praha.

O JOSEFU JANDAČOVI ČTĚTE ZDE>>

Josef Jandač je otcem tří dětí.

 

 

 

Články o celebritě

Zachu bych už do reprezentace nezval, říká Jandač. Dřív ani nebral telefony Zachu bych už do reprezentace nezval, říká Jandač. Dřív ani nebral telefony „Pavel z osobních důvodů nebude. Mluvil jsem s ním, ale nechám na vás, abyste se ho zeptali na detai... číst článek
Hokejovému brankáři Haškovi krachnul další byznys: Okradli ho o 50 milionů! Hokejovému brankáři Haškovi krachnul další byznys: Okradli ho o 50 milionů! Brankář to byl geniální, jako podnikatel je ale za fackovacího panáka! Hokejový gólman Dominik Hašek... číst článek
Sparta se ještě nedohodla. Při hledání kouče a směru se střetly dva proudy Sparta se ještě nedohodla. Při hledání kouče a směru se střetly dva proudy Plachta spadla a zpod ní se vynořila socha. Hledání nového trenéra pražské Sparty připomíná odhalení... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Tomáš Hyka
Tomáš Hyka
zobrazit profil Bohumil Pikhart
Bohumil Pikhart
zobrazit profil Vojtěch Mozík
Vojtěch Mozík
zobrazit profil Martin Jakš
Martin Jakš
zobrazit profil Fernando Alonso
Fernando Alonso
zobrazit profil Jaroslav  Soukup
Jaroslav Soukup
zobrazit profil Adrian Rolko
Adrian Rolko
zobrazit profil Dušan Uhrin
Dušan Uhrin