Vladimír Růžička

Datum narození: 6. 6. 1963
Místo narození: Most
Profese: hokejista, trenér
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Pražská policie obvinila hokejového trenéra a bývalého útočníka Vladimíra Růžičku ze zpronevěry. Šlo údajně o palmáre za děti, které trénoval.

Vladimír Růžička, který je za zpronevěru síthán na svobodě, své první hokejové zlato přivezl v roce 1979 z evropského šampiotu juniorů. Vítězství vybruslil i o devět let později jako kapitán národního hokejového týmu na olympiádě v japonském Naganu. Za zpronevěru mu hrozí pět let vězení.

RŮŽIČKOVI ODEŠLA MILOVANÁ ŽENA EVA

Aféra kolem Růžičky vypukla před mistrovstvím světa v Praze a Ostravě. V dubnu 2015 byla zveřejněna nahrávka, kterou si tajně pořídil podnikatel Miroslav Palaščák na schůzce s trenérem. Později se přihlásili i další rodiče, po kterých olympijský vítěz z Nagana údajně žádal peníze. Růžička to odmítal s tím, že šlo o takzvané výchovné, které požadují kluby při přestupech hráčů. Podnikatel podle svých slov zaplatil trenérovi půl milionu korun za to, že jeho syn bude působit ve Slavii. Podle Růžičky šlo o sponzorský dar, který však nebyl zanesen do účetnictví klubu. Později tuto částku Palaščákovi vrátil.

Vladimír Růžička při výslechu na policii uvedl, že ho naopak Palaščák vydíral a chtěl po něm 1,1 milionu korun za to, že ještě jako kouč Slavie zmařil hokejovou kariéru jeho syna. Růžička kvůli tomu podal na Palaščáka trestní oznámení, které však policie odložila. Později se přihlásili i další rodiče, po kterých olympijský vítěz z Nagana údajně žádal peníze. Růžička to odmítal s tím, že šlo o takzvané výchovné, které požadují kluby při přestupech hráčů. Vadimír Růžička, který je za zpronevěru síthán na svobodě, své první hokejové zlato přivezl v roce 1979 z evropského šampiotu juniorů. Vítězství vybruslil i o devět let později jako kapitán národního hokejového týmu na olympiádě v japonském Naganu.

Podobné výsledky jako hráč měl Vladimír Růžička i jako trenér. Patří mezi nejzářivější osobnosti českéhokeje. Góly střílel už od pěti let v přípravce litvínovského klubu Chemopetrol. V roce 1989 odešel do zámořské NHL, kde oblékl dresy týmů Edmonton Oilers, Boston Bruins a Ottawa Senators. Do české ligy se Vladimír Růžička vrátil o pět let později. V zápasech hájil barvy Slavie Praha, kterou později jako trenér dovedl i ke dvěma vítězstvím Extraligy. Klub nyní spoluvlastní a vede.

Za českou, potažmo československou, reprezentaci nastřílel hokejista Vladimír Růžička 112 gólů ve dvou stovkách zápasů. Na mistrovstvích světa byl dvakrát bronzový a jednou stříbrný a zlatý. Má ve sbírce i olympijské stříbro ze Sarajeva 1984 a zlato z Nagana 1998 (to byla jeho poslední olympiáda a v týmu, jemuž dělal kapitána, se tehdy potkal s mladíkem Jaromírem Jágrem, který se na OH podíval poprvé). V letech 2005 a 2010 dohlížel ve stejné soutěži na vítězství národního týmu coby jeho trenér a Jaromíra Jágra, jehož si váží, do celku pravidelně zařazoval.

O VLADIMÍRU RŮŽIČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Vladimír Růžička dvakrát získal ocenění Zlatá hokejka. Pětkrát byl vyhlášen nejlepším střelcem české ligy, čtyřikrát se stal nejproduktivnějším borcem. S manželkou Evou Růžičkovou vychovali syna Vladimíra a dceru Evu

Nedlouho po smrti manželky Evy se v životě Vladimíra Růžičky objevila nová žena, o polovinu mladší tanečnice Marie Pavlásková. Pohádkovou svatbu měl pár 10. června 2017 (FOTO NAJDETE ZDE) na zámku Červený hrádek nedaleko Chomutova. V říjnu 2017 se manželům narodila dcera Lejla. V létě 2018 jejich vztah zkrachoval.

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Mark Cavendish
Mark Cavendish
zobrazit profil David Pastrňák
David Pastrňák
zobrazit profil Jaromír Kudera
Jaromír Kudera
zobrazit profil Jiřina Ptáčníková
Jiřina Ptáčníková
zobrazit profil Martin Erat
Martin Erat
zobrazit profil Petr Sýkora
Petr Sýkora
zobrazit profil Tomáš  Vincour
Tomáš Vincour
zobrazit profil Viktor Teplý
Viktor Teplý