Miloš Říha

Datum narození: 6. 12. 1958
Datum úmrtí: 1. 9. 2020
Místo narození: Přerov
Profese: někdejší hokejový útočník, trenér
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Bývalý hokejový útočník Miloš Říha se roku 2018 stal hlavním trenérem českého národního týmu. Dříve vedl kluby nejen v Česku, ale zejména v KHL.

V nejvyšší československé hokejové soutěži Miloš Říha odehrál sezon, hrál v 262 zápasech a dal 67 gólů. Útočil mj. za Duklu Jihlava, TJ Vítkovice, Zetor Brno nebo HC Hodonín.

MILOŠ ŘÍHA VYVEDL DO SPOLEČNOSTI MILENKU

Jako hrající trenér Miloš Říha začal s kariérou kouče v HC Hodonín. Poté trénoval mj. týmy HC Přerov, HC IPB Pojišťovna Pardubice nebo HC Slovan Bratislava, jemuž pomohl k dvěma zlatům v slovenské extralize.

Posléze Miloš Říha působil v zahraničních týmech: HC Spartak Moskva, SKA Petrohrad a Avangard Omsk, s nímž opakovaně obsadil první příčku tabulky KHL.

V roce 2011 Miloš Říha získal ocenění za nejlepšího trenéra sezony v KHL.

Z vedení Avangardu Omsk byl Miloš Říha nečekaně odvolán. Údajně bez omluvy nepřišel na trénink mužstva a měl problémy s hráči.

V červnu 2018 se Miloš Říha stal hlavním trenérem české hokejové reprezentace. Smlouvu s nároďákem uzavřel na dva roky.

O MILOŠI ŘÍHOVI ČTĚTE ZDE>>

S manželkou Alenou měl Miloš Říha syna Miloše, který se též věnuje hokeji. Jako mládežník hrál a posléze se stejně jako otec začal věnovat trénování.

Miloš Říha zemřel 1. září 2020. Bylo mu 61 let.

 

Články o celebritě

Expert Čutta o prohře s Rakušany: Podvyživený výkon, Vrána má problém Expert Čutta o prohře s Rakušany: Podvyživený výkon, Vrána má problém Nepříjemné překvapení, šok, trapas. Čeští hokejisté musí skousnout velmi hořkou pilulku po prohře 1:... číst článek
Takhle to nepůjde ani s Maďarem. A nepotřebuje kouč doučování z počtů? Takhle to nepůjde ani s Maďarem. A nepotřebuje kouč doučování z počtů? PŘÍMO Z TAMPERE | Blamáž s Rakouskem nabízí jedno srovnání. Česko prohraje s Dánskem (na OH, na MS t... číst článek
Nalévání vína skončilo. Změnil se systém, ne výběr hráčů. Tak do práce! Nalévání vína skončilo. Změnil se systém, ne výběr hráčů. Tak do práce! KOMENTÁŘ PAVLA RYŠAVÉHO | Materiál zůstal zhruba stejný, kterým disponoval Filip Pešán. Přesto čekát... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Rostislav Osička
Rostislav Osička
zobrazit profil Ronald Knot
Ronald Knot
zobrazit profil Tomáš Hertl
Tomáš Hertl
zobrazit profil Hana Matelová
Hana Matelová
zobrazit profil Nikola Mazurová
Nikola Mazurová
zobrazit profil Tomáš Zohorna
Tomáš Zohorna