Alois Hadamczik

Alois Hadamczik

Datum narození: 20. 6. 1952
Místo narození: Kravaře
Profese: hokejový trenér
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Reprezentační trenér Alois Hadamczik přivezl s národním hokejovým týmem olympijský bronz z Turína 2006. Na mistrovství světa dosáhli čeští hokejisté pod jeho vedením dvakrát třetího a jednou druhého místa.

Alois Hadamzcik se narodil v německy hovořící rodině. Česky se naučil až v první třídě. Po vyučení na strojního zámečníka pracoval jako údržbář. Mezitím hrál hokej za rodné Kravaře, Opavu nebo prvoligovou Kopřivnici. Dálkově studoval strojní průmyslovku, po které následoval obor trenérství na Univerzitě Karlově.

Koučovat začal Alois Hadamzcik v roce 1984. Kromě Třince, Vítkovic a Sparty vedl týmy i v Německu. Na reprezentačního trenéra kandidoval poprvé v roce 2002. Tehdy ho ještě přebruslil Slavomír Lener. O čtyři roky později si už trenérskou lavičku Alois Hadamzcik vzít nenechal. Dobrý cit pro hru předvedl hned na zimních olympijských hrách 2006, kdy si jeho svěřenci vydobyli bronz. K národnímu týmu se vrátil v roce 2010. V roce 2014 měl v Soči opět pod taktovkou olympijský hokejový tým.

Kromě hokeje vsadil Alois Hadamzcik i na podnikání. Spoluvlastnil fotbalový Baník Ostrava. V Kravařích vybudoval sportovní areál. Má několik nemovitostí.

S manželkou Sylvou Hadamczikovou vychovali syna Marcela a dceru Nicol. Několik let je Hadamczikovou přítelkyní Lucie Placzková. Rozvádět se ale Alois Hadamzcik nehodlá. Jeho bratr Evžen Hadamczik byl fotbalový trenér.

 

Články o celebritě

Plekanec: Nejtěžší je nechodit ráno do kabiny. Reprezentace? Pocta i šance Plekanec: Nejtěžší je nechodit ráno do kabiny. Reprezentace? Pocta i šance Kapitán a ikona reprezentace se vrací na místo činu. Tomáš Plekanec (41) se stal předmětem nečekanéh... číst článek
Z penze do národního týmu. Rulík a spol. chtěli Plekancův mozek od léta Z penze do národního týmu. Rulík a spol. chtěli Plekancův mozek od léta Teprve před pěti dny zabalil hráčskou kariéru, podle všeho kvůli vyhřezlé ploténce. Mohli jste si čí... číst článek
Duba o rozvoji mladíků ve Finsku: Nebráníš? Nevadí, pochopíš, začneš Duba o rozvoji mladíků ve Finsku: Nebráníš? Nevadí, pochopíš, začneš Hodně se vypracoval. Bývalý brankář Tomáš Duba teď má v SaiPě, což je klub elitní finské soutěže, u ... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Karin Babinská
Karin Babinská
zobrazit profil Natalia Kličko
Natalia Kličko
zobrazit profil Roman Línek
Roman Línek
zobrazit profil Olga  Sobotková
Olga Sobotková
zobrazit profil Lenka Bochníčková
Lenka Bochníčková
zobrazit profil Miroslava Němcová
Miroslava Němcová
zobrazit profil Robbie Williams
Robbie Williams