Alois Hadamczik

Alois Hadamczik

Datum narození: 20. 6. 1952
Místo narození: Kravaře
Profese: hokejový trenér
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Reprezentační trenér Alois Hadamczik přivezl s národním hokejovým týmem olympijský bronz z Turína 2006. Na mistrovství světa dosáhli čeští hokejisté pod jeho vedením dvakrát třetího a jednou druhého místa.

Alois Hadamzcik se narodil v německy hovořící rodině. Česky se naučil až v první třídě. Po vyučení na strojního zámečníka pracoval jako údržbář. Mezitím hrál hokej za rodné Kravaře, Opavu nebo prvoligovou Kopřivnici. Dálkově studoval strojní průmyslovku, po které následoval obor trenérství na Univerzitě Karlově.

Koučovat začal Alois Hadamzcik v roce 1984. Kromě Třince, Vítkovic a Sparty vedl týmy i v Německu. Na reprezentačního trenéra kandidoval poprvé v roce 2002. Tehdy ho ještě přebruslil Slavomír Lener. O čtyři roky později si už trenérskou lavičku Alois Hadamzcik vzít nenechal. Dobrý cit pro hru předvedl hned na zimních olympijských hrách 2006, kdy si jeho svěřenci vydobyli bronz. K národnímu týmu se vrátil v roce 2010. V roce 2014 měl v Soči opět pod taktovkou olympijský hokejový tým.

Kromě hokeje vsadil Alois Hadamzcik i na podnikání. Spoluvlastnil fotbalový Baník Ostrava. V Kravařích vybudoval sportovní areál. Má několik nemovitostí.

S manželkou Sylvou Hadamczikovou vychovali syna Marcela a dceru Nicol. Několik let je Hadamczikovou přítelkyní Lucie Placzková. Rozvádět se ale Alois Hadamzcik nehodlá. Jeho bratr Evžen Hadamczik byl fotbalový trenér.

 

Články o celebritě

Hadamczik přiznal: Šéfovi ÚOHS Mlsnovi jsem lístky na hokej dal. Ale ne za úplatu, tvrdí Hadamczik přiznal: Šéfovi ÚOHS Mlsnovi jsem lístky na hokej dal. Ale ne za úplatu, tvrdí Hokejový boss Alois Hadamczik oslavil společně s reprezentací triumf na domácím MS v ledním hokeji. ... číst článek
Mistři u prezidenta. Ocenil odolnost a zpražil Rusy: Je správně, že tu nebyli Mistři u prezidenta. Ocenil odolnost a zpražil Rusy: Je správně, že tu nebyli Po dokonání zlaté domácí senzace byl pozván do šatny, za což se chtěl vřele odvděčit. Prezident Česk... číst článek
Šéf antimonopolního úřadu Mlsna: Proč mlčí o VIP dárku od Hadamczika? Fiala: Je na něm, ať to vysvětlí Šéf antimonopolního úřadu Mlsna: Proč mlčí o VIP dárku od Hadamczika? Fiala: Je na něm, ať to vysvětlí Obrnili se mlčením. Blesk se včera znovu ptal antimonopolního úřadu (ÚOHS) i Českého svazu ledního h... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Patrik Paulis
Patrik Paulis
zobrazit profil Sigourney Weaver
Sigourney Weaver
zobrazit profil Magda Gubová
Magda Gubová
zobrazit profil Aleš Píša
Aleš Píša
zobrazit profil Jakub Dürr
Jakub Dürr
zobrazit profil Štěpán Škoch
Štěpán Škoch
zobrazit profil Sergej Pavovič Koroljov
Sergej Pavovič Koroljov