Vladivojna La Chia

Vladivojna La Chia

Datum narození: 3. 7. 1983
Místo narození: Ostrava
Profese: zpěvačka, skladatelka, výtvarnice
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Vladivojna La Chia vydává sólová alba, píše hudbu k filmům, například k Nevinnosti Jana Hřebejka, zakládá skupiny, koncertuje, maluje...

Hudbě se jakožto samouk začala Vladivojna La Chia věnovat již v dětství. V devíti letech založila s kamarádem Adamem Popelkou kapelu. On skládal a hrál na klávesy, ona zpívala a psala texty. O tři roky později se stala posilou dětského sboru Vagínka Studénka punkové skupiny Buřinky II.

VLADIVOJNA LA CHIA - MULTITALENT

Ve čtrnácti Vladivojna La Chia už jako sólová zpěvačka „řádila“ v ostravských punkových kapelách (První v předu, Dva bez prvního). S punkáčema vystupovala po sklepech, hospodách a bytech. Smeknout každý musí před jejím uměním improvizace - první vystoupení proběhlo v legendární ostravské hospodě U krokodýlího ocasu, během kterého se teprve seznámila s repertoárem kapely.

Jako šestnáctiletá, tedy v roce 2000, Vladivojna La Chia začala zpívat v dívčí big pussy beatové skupině Kočičíčíči, s níž vydala EP Ruská zima. V roce 2002 společně s trojicí muzikantů založila psychedelic rockovou kapelu Banana. Vydali tři úspěšná a kritikou oceňovaná alba (Banana 2003, Trip 2004 a Jungle 2006). Banana byla nominovaná na objev roku stanicí Óčko. Píseň La Rezistence se tři neděle držela na 1. místě vyhlášené alternativní hitparády rádia Krakow. Banana si zahrála před Marilin Mansonem, Scorpions nebo Richardem Müllerem.

V roce 2009 Vladivojna La Chia vydala své první sólové album. Začala se věnovat intimním poetickým textům a její hudba nabrala křehký a komorní směr. Album Tajemství Lotopu, získalo alternativní cenu Tais Awards za album a píseň roku. Na konci roku 2011 vydala své druhé sólové album Bohémy. K němu napsala a ilustrovala fantaskní knížku Vladibajky, ze které čte na svých sólo recitálech.

Třetí album Šraf  Vladivojna La Chia složila a nahrála v roce 2013. Jako host se na něm objevil sanfranciský saxofonista Joe Cohen, kterého poznala při svých cestách po Kalifornii. Čtvrté CD s názvem Tajemství vyšlo v roce 2014. Rok nato založila metalovou kapelu Vladivojsko, se kterou v říjnu vydala debutové album Hořící hlavy.

Vladivojnu si vyhlédl režisér Jan Hřebejk, jemuž složila hudbu, za což byla nominovaná na Českého lva a Ceny české filmové kritiky. Složila muziku k divadelním představením Divadla Rokoko (Molly Sweeney, A voda stoupá a Burundanga), k seriálu HBO Až po uši, polskému dokumentu Dunajec a divadelnímu představení Natálie Kocábové WTF v hlavní roli s Terezou Brodskou.

O VLADIVOJNĚ LA CHIE ČTĚTE ZDE>>

Vladivojna La Chia pochází z Ostravy. Vystudovala volnou a užitou grafiku na SUŠ a diplomovala v intermediálním ateliéru docenta Petra Lysáčka na Ostravské Univerzitě. Věnuje se malbě, kresbě, ilustraci a komiksu. Má za sebou řadu samostatných výstav.

Matka Vladivojny La Chii se jmenuje Petra Kozielová. Vladivojna má sestru Marianu. Své zvláštní umělecké jméno vychází z křestního jména otce Vladivoje. La Chia je příjmení vzdálených příbuzných. Alespoň tak to řekla v médiích.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Sebastian Navrátil
Sebastian Navrátil
zobrazit profil František Janeček
František Janeček
zobrazit profil Karel Svoboda
Karel Svoboda
zobrazit profil Samuel Juan Torres
Samuel Juan Torres
zobrazit profil DJ Lucca - Lucie Dvořáková
DJ Lucca - Lucie Dvořáková
zobrazit profil Pavel Callta
Pavel Callta
zobrazit profil Daniel Čech
Daniel Čech
zobrazit profil Marpo (Otakar Petřina)
Marpo (Otakar Petřina)