Terezie Kovalová

Datum narození: 10. 9. 1989
Místo narození: Ostrava
Profese: violloncetistka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Violoncellistka Terezie Kovalová patří k alternativní hudební scéně, stejně jako jedna z jejích nejlepších kamarádek, hudebnice Vladivojna La Chia. Přesto v roce 2011 vystupovala na zahájení Pražského jara.

Kariéra Terezie Kovalové začala již v jedenácti letech, kdy hrála v orchestru; od třinácti let pak s filharmonií. Vystudovala konzervatoř, kde její profesor správně poznal, že její cestou bude alternativní hudba.

TEREZIE KOVALOVÁ - ROZHOVOR PRO BLESK PRO ŽENY

V šestnácti letech se Terezie Kovalová seznámila s Vladivojnou La Chiou, což pro ni bylo velkou inspirací. „Díky ní se mi zalíbila možnost hrát si tak, jak chci já sama,“ přiznala violoncellistka. Proslavila se též ve dvojici s hubeníkem Adamem Piafem, zejména projektem Calm Season.

V roce 2011 Terezie Kovalová vystupovala na zahájení Pražského jara se symfonickým orchestrem Pražské konzervatoře dirigovaným Jiřím Bělohlávkem. Účastnila se projektů Vladivojny La Chia či skupin Forma/Erotikon a Notes from Prague, spolupracovala s kapelami Southpaw, Sunflower Caravan, River Jorda.

Terezie Kovalová má ráda psy. Je milovnicí komiksů, fantasy a prý vlastní postavičku Yody v životní velikosti. Na těle má hned několik tetování a jak prozradila médiím, v kabelce spolu se šminkami nosí kalafunu na smyčec a koblihy.

O TEREZII KOVALOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Terezie Kovalová se musela roku 2012 srovnat s faktem, že jí tehdejšího přítele, písničkáře a herce Tomáše Kluse, přebrala kamarádka z kapely Tamara Kubová, již si zpěvák krátce nato vzal za ženu.

 

Články o celebritě

Hudebnice Terezie Kovalová: Příští rok ji čeká velká věc!  Hudebnice Terezie Kovalová: Příští rok ji čeká velká věc! Terezie Kovalová je uznávanou a hlavně vyhledávanou violloncelistkou. Příští rok ale poprvé vydá sv... číst článek
Rozvedená hudebnice Terezie Kovalová: Tohle je můj nový chlap! Rozvedená hudebnice Terezie Kovalová: Tohle je můj nový chlap! Letos se tři roky od svatby violoncellistka Terezie Kovalová (33) definitivně rozvedla se sportovním... číst článek
Krásná hudebnice Terezie Kovalová nejí maso: Jak bude vypadat její večeře na Štědrý večer? Krásná hudebnice Terezie Kovalová nejí maso: Jak bude vypadat její večeře na Štědrý večer? Terezie Kovalová je vegetariánka stejně jako její nový přítel. Co tedy budou jíst o vánočních svátc... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Adam Koller
Adam Koller
zobrazit profil Aleš Sigmund
Aleš Sigmund
zobrazit profil Daddy Yankee
Daddy Yankee
zobrazit profil Marián Varga
Marián Varga
zobrazit profil Alan Merrill
Alan Merrill
zobrazit profil Pavol Habera
Pavol Habera
zobrazit profil Šimon Ornest
Šimon Ornest
zobrazit profil Petr Petřek
Petr Petřek