Jan Žižka

Jan Žižka

Datum narození: 25. 9. 1954
Datum úmrtí: 24. 2. 2022
Místo narození: Praha
Profese: hudebník, bubeník
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Jan Žižka, bývalý manžel zpěvačky Olivie Žižkové, spoluzakládal Pražský výběr Michaela Kocába a Pražský Big Band Milana Svobody.

V letech 1977 až 2002 Jan Žižka působil jako bubeník v kapele Karla Gotta. Stál u zrodu původně jazzrockového Pražského výběru Michaela Kocába a Pražského Big Bandu Milana Svobody. Kromě toho pracoval jako pedagog a manažer.

O JANU ŽIŽKOVI ČTĚTE ZDE>>

Jan Žižka zpíval pro SPD

Při natáčení TV pořadu Začínáme se Jan Žižka seznámil se zpěvačkou Olgou Herzánovou, rodačkou z Náchoda, která se s ním odstěhovala do Prahy a krátce poté se za něj provdala. Na svatbě jim byla za svědka pěvecká star Dara Rolins.

Jan Žižka své manželce poradil, aby si nechala kromě příjmení změnit i jméno Olga, jež nevíc neměla ráda, na Olivie. Již jako Olivie Žižková účinkovala mj. jako sboristka na turné Dary Rolins nebo spolupracovala s hercem Jiřím Krytinářem na několika pořadech.

V roce 2017 Jan Žižka s manželkou nazpívali volební klip Já volím SPD na podporu strany Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury.

Bubeník Jan Žižka zemřel 24. února 2022. Bylo mu 67 let.

 

Články o celebritě

Potoky krve, historické omyly a Žižku hraje Američan! Potoky krve, historické omyly a Žižku hraje Američan! Velká očekávání, roky práce, utracené stovky milionů dolarů. Teď Petr Jákl se svým Žižkou konečně př... číst článek
Vdova po bubeníkovi Gotta Žižkovi (†67) zahání žal nahotou! V rudé síti ukázala vše Vdova po bubeníkovi Gotta Žižkovi (†67) zahání žal nahotou! V rudé síti ukázala vše Pět měsíců po smrti manžela Jana Žižky (†67) se jeho manželka Olívie (47) rozhodla odhalit světu. V ... číst článek
Další rána pro vdovu (47) Gottova (†80) bubeníka Žižky (†67): Zemřel jí tatínek! Další rána pro vdovu (47) Gottova (†80) bubeníka Žižky (†67): Zemřel jí tatínek! Zpěvačka Olivie Žižková (47) v únoru pohřbila manžela Jana (†67), který podlehl komplikacím po nákaz... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Josef Melen
Josef Melen
zobrazit profil Felix Slováček
Felix Slováček
zobrazit profil Calin (Călin Panfili)
Calin (Călin Panfili)
zobrazit profil Martin Rausch
Martin Rausch
zobrazit profil Kristina Barta
Kristina Barta
zobrazit profil Jaroslav Hutka
Jaroslav Hutka
zobrazit profil Jiří Zmožek
Jiří Zmožek
zobrazit profil Vítek Fiala
Vítek Fiala