Lukáš Trefil

Datum narození: 21. 9. 1988
Profese: kajakář, rychlostní kanoista
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Lukáš Trefil je členem posádky čtyřkajaku, která patří k nejlepším na světě. Dokázala to v mnoha světových šampionátech. Na LOH 2016 v Riu de Janeiro brala bronz, stejně jako na olympiádě v Londýně 2012.

Spolu s Lukášem Trefilem v českém čtyřkajaku o sto šest pádlují Josef Dostál, Daniel Havel a Jan Štěrba. Jezdí rychlostní závod na 1 kilometr. Lukáš Trefil také závodil v singlekajaku na dlouhých 5 kilometrů.

O přesném složení posádky pro Rio de Janeiro 2016 se trochu spekulovalo. Ve hře byl ještě kvůli vynikající aktuální formě kajakář Jakub Špicar. Nakonec trenér reprezentace Pavel Hottmar rozhodl o tom, že se nebude měnit složení úspěšné lodi. Znamenalo to, že si Jakub Špicar bude muset počkat na Tokio 2020.

LUKÁŠ TREFIL - ZAJÍMAVOSTI O SPORTOVCI NAJDETE ZDE

Potíže se složením měl čtyřkajak i před londýnskou olympiádou v roce 2012. Až skoro na poslední chvíli se ukázalo, že může startovat zkušený člen Jan Štěrba. A pak ve velkém londýnském finále dojel čtyřkajak třetí! Šlo o první českou medaili v rychlostní kanoistice od časů Martina Doktora. Takže není divu, že ambice pro Rio de Janeiro nebyly malé.

Silný český čtyřkajak prohání soupeře také na světových šampionátech. Největším úspěchem je zlato z Moskvy v roce 2014, o rok později v Miláně to byl bronz.

Lukáš Trefil s Janem Štěrbou vystudovali stejnou školu. Šlo o učiliště v pražské Ohradní ulici a škola se jejich mezinárodními úspěchy také náležitě chlubí. Lukáš Trefil je profesí automechanik.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Marek Štěch
Marek Štěch
zobrazit profil Lukáš Rosol
Lukáš Rosol
zobrazit profil Radoslav Kováč
Radoslav Kováč
zobrazit profil Lubomír Jančařík
Lubomír Jančařík
zobrazit profil Radko Gudas
Radko Gudas
zobrazit profil Adrian Rolko
Adrian Rolko
zobrazit profil Dana Zátopková
Dana Zátopková