Josef Dostál

Datum narození: 3. 3. 1993
Místo narození: Praha
Profese: kanoista a kajakář
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Josef Dostál je rychlostní kanoista a kajakář. Na svém kontě má stříbro z LOH 2016 v Riu de Janeiro v kategorii kanoistů, dvě zlata z MS v kategorii kajakářů a bronzové medaile z čtyřkajaku - jak z Ria, tak z Londýna 2012.

Josef Dostál se narodil 3. března 1993 v Praze. Náklonnost ke kajaku zdědil po otci. V roce 2011 se stal juniorským mistrem světa a nedělalo mu potíže se zařadit do seniorské reprezentace.

Na Letních olympijských hrách v Londýně byl nejmladším členem posádky svého čtyřkajaku. Spolu s ním zde třetí místo vybojovali ještě Daniel Havel, Lukáš Trefil a Jan Štěrba. S volejbalistou Přemyslem Kubalou byl Josef Dostál nejvyšším členem české olympijské výpravy, měří totiž celých 202 centimetrů.

V roce 2014 suverénně obsadil první příčku na MS v Moskvě a to hned ve dvou kategoriích – individuální kajakáři a čtyřkajaky. V roce 2015 ve stjných kategoriích získal Josef Dostál na MS v Miláně stříbro a bronz.

VŠE O OLYMPIÁDĚ V RIU ZDE

Josef Dostál je trénován Karlem Leštinou. Kromě kanoistiky patří mezi jeho koníčky také rybařina. Jeho nejdelší úlovek byl pstruh, který měřil 48 centimetrů.

JOSEF DOSTÁL - VŠECHNY INFORMACE NAJDETE ZDE

 

Články o celebritě

Dostál na hraně kolapsu, děkoval soupeři: Tohle je olympijská myšlenka! Dostál na hraně kolapsu, děkoval soupeři: Tohle je olympijská myšlenka! Z touhy po olympijském zlatu nezbylo aspoň v Tokiu nic, jen absolutní vyčerpání. Český favorit Josef... číst článek
Komu v roce 2020 odkvetla láska? Agáta stihla rozchodů hned několik, Vémola má zase telenovelu! Komu v roce 2020 odkvetla láska? Agáta stihla rozchodů hned několik, Vémola má zase telenovelu! Některé jejich vztahy trvaly spoustu let, jiné jen pár měsíců. Společné mají ale to, že se v uplynul... číst článek
Dostál ukázal svůj den D. Aby vyhrál olympiádu, dře víc než všichni ostatní Dostál ukázal svůj den D. Aby vyhrál olympiádu, dře víc než všichni ostatní Cítil se v životní formě, boj o svůj zlatý sen na olympijských hrách v Tokiu ale musel kajakář Josef... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jaromír Jágr
Jaromír Jágr
zobrazit profil Martin Zeman
Martin Zeman
zobrazit profil Antonín Hájek
Antonín Hájek
zobrazit profil František Kaberle
František Kaberle
zobrazit profil Dzon Delarge
Dzon Delarge
zobrazit profil Veronika Havlik
Veronika Havlik
zobrazit profil David Krejčí
David Krejčí