Daniela Bambasová

Daniela Bambasová

Datum narození: 11. 11. 1954
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Daniela Bambasová je česká filmová i divadelní herečka. Již řadu let patří k významným osobnostem budějovického Jihočeského divadla.

Daniela Bambasová se narodila v Praze jako Daniela Kopecká. Studovala na hudebně-dramatickém oddělení pražské Státní konzervatoře. Po dokončení školy získala angažmá ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti. Tady se seznámila se svým manželem hercem Ladislavem Bambasem, od té doby je známá jako Bambasová. V Uherském Hradišti se narodil její syn Daniel Bambas, který je také známým divadelním a televizním hercem.

Daniela Bambasová spolupracuje pravidelně s rozhlasem a občas se věnuje dabingu. Před filmovou nebo televizní kamerou se objevuje jen zřídka.

Spolu s manželem přešla v roce 1981 do Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, kde působí dodnes. Zatímco Ladislav Bambas se musel spokojovat s vedlejšími hereckými rolemi, Daniela Bambasová zazářila v řadě titulních a hlavních rolí. Manžel opustil Jihočeské divadlo počátkem devadesátých let a začal se věnovat podnikání, následoval rozvod. Daniela Bambasová ale i dál slavila úspěch.

Její velké dramatické role byly Antigona, Elektra, Maryša. Daniela Bambasová se také velmi proslavila rolí Milady Černé, matky právníka Petra Černého, kterého hrál její syn Daniel Bambas, v seriálu Velmi křehké vztahy.

 

Další Herci

zobrazit profil Antonio Šoposki
Antonio Šoposki
zobrazit profil Claudia Zounarová
Claudia Zounarová
zobrazit profil Vladimír Čech
Vladimír Čech
zobrazit profil Veronika Gajerová
Veronika Gajerová
zobrazit profil Vladimír Kratina
Vladimír Kratina
zobrazit profil Jeanette Rosenbergová
Jeanette Rosenbergová
zobrazit profil Pavel Neškudla
Pavel Neškudla
zobrazit profil Juno Temple
Juno Temple