Denisa Lhotová

Denisa Lhotová

Datum narození: 15. 6. 1995
Přezdívka: Denny
Místo narození: Hořice v Podkrkonoší
Profese: Potápěč
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Denisa Lhotová se dostala do finále světové prestižní soutěže The Best Dive Job in the World! Nejmladší účastnice vybojovala krásné 2. místo a získala tím nabídku na čtyřměsíční pracovní kontakt od společnosti Abyssworld.

Denisa Lhotová se jako jediná z České republiky přihlásila do světové potápěčské soutěže The Best Dive Job in the World. Oblíbenou soutěží prošlo celkem 560 potápěčů z třiceti zemí světa.

Ačkoliv se do soutěže atraktivní potápěčka Denisa Lhotová přihlásila později, natočila povinné video přímo z vody a velmi brzy se dostala do vedení!  Po dobu jednoho měsíce následovalo dalších deset velmi náročných úkolů, které poslaly Denisu Lhotovou z kvalifikace do samotného finále. Skončila na 2. místě, těsně za potápěčkou z Chorvatska.

Finále prestižní soutěže se konalo na tichomořském ostrově Bali. Šedesát dní náročného tréninku, během kterého Denisa Lhotová  absolvovala mimo jiné i kurzy první pomoci, úspěšně složila zkoušku Rescue Diver, tedy potápěč záchranář, získala profesionální kvalifikaci Divemaster -průvodce pod vodou a asistent při kurzech potápění.

Denisa Lhotová dokázala uspět ve velmi obtížných disciplínách, jakými jsou například: záchranná mise, výměna výstroje pod vodou, motivační řeč nebo průvodcování pod vodou!

Během náročného týdne soutěžící postupně vypadávali. Jako první se ve finále neudržela Alysia Lynnová z Kanady, následovala Anna Gieronová z Polska, Lorena Derežaninová z Chorvatska, Lisa Bauerová z Rakouska a poté  Jason Lucas z Ameriky. 

Na slavnostní ceremonii se vyhlašovaly první tři jména. Třetí místo obsadila Esther Stucková z Nového Zélandu, druhé místo si vybojovala česká atraktivní reprezentantka Denisa Lhotová. Těsně nad ní zvítězila Lorena Espínová z Kanady.

Denisa Lhotová může být inspirací pro všechny mladé potápěče.

Nejúspěšnějším freediving potápěčem z  České republiky  je Martin Štěpánek. Světovou hvězdou mezi ženami pak Natália Molchanová

 

Další Sportovci

zobrazit profil Antonín Panenka
Antonín Panenka
zobrazit profil Adam Sebastian Helcelet
Adam Sebastian Helcelet
zobrazit profil Milan Švenger
Milan Švenger
zobrazit profil Karim Benzema
Karim Benzema
zobrazit profil Vavřinec Hradilek
Vavřinec Hradilek
zobrazit profil Adam Polášek
Adam Polášek
zobrazit profil Tomáš Necid
Tomáš Necid