Ronda Rousey

Datum narození: 1. 2. 1987
Místo narození: Riverside, Kalifornie, USA
Váha: 61 kg
Výška: 170 cm
Profese: zápasnice MMA, herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Ronda Rousey je americká profesionální MMA zápasnice, bývalá reprezentantka USA v judu a herečka. Je historicky první šampionkou bantamové váhy UFC.

Ronda Jean Rousey se narodila v Kalifornii mistryni světa v judu z roku 1984 Ann-Marii Burns. Zápasit začala už v útlém věku a navázala na úspěchy své matky. Jako judistka střední váhy získala Ronda Rousey na juniorském MS zlatou (2004) a bronzovou (2006) medaili. Na seniorském MS v roce 2007 získala stříbro a na LOH v Pekingu v roce 2008 bronz.

Ronda Rousey následně ukončila kariéru judistky a vrhla se do klece soutěže UFC. Od 27. března 2011 do 1. srpna 2015 absolvovala 12 zápasů a všechny vyhrála systémem K.O. A co víc, kromě jednoho případu vždy v prvním kole. Jen rodačku Mieshu Tate vyřídila "až" v kole třetím.

Ronda Rousey byla neporaženou zápasnicí v bantamové váze a soupeřky kosila jako kuželky. Problém jí nedělají ani potyčky s protivníky opačného pohlaví. Dokonce by si troufla na boxera Floyda Mayweathera. Traduje se, že jednou zmlátila dva muže v kině.

Ronda Rousey přišla o svou neporazitelnost 15. listopadu 2015, kde ji překvapivě snadno vyřídila bývalá boxerka Holly Holm. Ta do té doby neporaženou šampionku poslala k zemi kopem do hlavy ve druhém kole.

Ronda Rousey tahala celý zápas za kratší konec a po zápase musela do nemocnice. Po zápase se začalo povídat, zda za drtivé vítězství Holly Holm nevděčí dopingu.

Ronda Rousey zvládá kromě zápasů v kleci i role ve filmu. Objevila se například v Expendables: Postradatelní 3 (2014) nebo Rychle a zběsile 7 (2015).

 

Další Sportovci

zobrazit profil Pavel Maslák
Pavel Maslák
zobrazit profil Kateřina Nash
Kateřina Nash
zobrazit profil Kateřina Neumannová
Kateřina Neumannová
zobrazit profil David Horváth
David Horváth
zobrazit profil Marek Schwarz
Marek Schwarz