Lucie Radová

Lucie Radová

Datum narození: 7. 2. 1985
Místo narození: Praha
Profese: cestovatelka, blogerka, dokumentaristka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Cestovatelka, blogerka, dokumentaristka Lucie Radová je jednou z mála krásných žen, které se samy odváží na nebezpečné cesty. Třeba i kolem světa.

Atraktivní – ale pozor pánové, již delší dobu zadaná - Lucie Radová po světě cestuje od roku 2004. A tehdy to bylo poprvé, co vyjela do zahraničí sama. „Jako au-pair na sedm měsíců do Londýna. Zážitek k nezaplacení. Teď jsem za tu šprtku, která po maturitě s obrovským kufrem v autobuse Student Agency po šestnácti hodinách dojela do Londýna, nesmírně vděčná,“ píše na svém blogu Luckycesty.cz, kde dále vzpomíná: „Bylo to to nejlepší, co jsem mohla pro sebe udělat. Během toho více než půl roku jsem se naučila perfektně leštit mramor a celkem obstojně anglicky. Svět mi ležel u nohou.“

LUCIE RADOVÁ SE NEBOJÍ CESTOVAT PO SVĚTĚ SÓLO

Pak už jen zbývalo, jak za nula korun objevit zeměkouli. Zapojila se do evropského budování kontinentálního přátelství. „Tedy přihlásit se do všech programů, které vám platí za to, že v nich jste :),“ vysvětluje. Díky tomu byla rok ve Francii a na Korsice, tři měsíce v úžasném Berlíně, dva měsíce v Barceloně. A pak následovaly pracovní prázdniny v USA. Zní to jak sen. „Každodenní dělání kafe a prodávání triček s krabími motivy mi vydělalo na první velkou baťůžkářskou cestu – pět týdnů ve Střední Americe,“ dočtete se na blogu. Před odjezdem měla obrovskou trému. Představovala si, jak ji místní zapíchnou na prvním rohu. „Nezapíchli, ale trému mám před každým odjezdem dodnes,“ přiznává.

Na cestovatelském festivalu Lucie Radová vyhrála letenku kolem světa. To jí změnilo život. Dělá dokumenty pro Objektiv České televize a píše svůj cestovatelký blog. Na obrazovce v Objektivu se vysílaly její reportáže z Panamy, Kostariky, Špicberků, Maroka, Kanárskch ostrovů. A na dalších pracuje.

Lucie Radová, která pochází z Prahy, vystudovala Obchodní akademii a poté Českou zemědělskou univerzitu. Vdala se za svého dlouholetého přítele. Na svatební cestu jeli prozkoumat kouzla Portugalska.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Petr Oukropec
Petr Oukropec
zobrazit profil Fero Fenič
Fero Fenič
zobrazit profil Svatava Simonová
Svatava Simonová
zobrazit profil Petr Kolečko
Petr Kolečko
zobrazit profil Petr Pýcha
Petr Pýcha
zobrazit profil Petr Nikolaev
Petr Nikolaev
zobrazit profil Martin Kuba
Martin Kuba