Jiří Kolbaba

Jiří Kolbaba

Datum narození: 15. 4. 1957
Místo narození: Brno
Profese: cestovatel
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jiří Kolbaba je novodobý Emil Holub, cestovatel, nenapravitelný dobrodruh, fotograf a spisovatel, viceprezident Českého klubu cestovatelů. Procestoval všech šest kontinentů planety, více než 130 zemí světa.

Jiří Kolbaba podporuje poznávání cizích kultur, ochranu fauny a flóry. Organizuje četné exotické expedice a vozí ze vzdálených kultur bohatý obrazový materiál. Spolupracuje s mnoha tištěnými i elektronickými médii a v rádiu má již mnoho let populární autorský pořad o cestování. 

Jiří Kolbaba pořádá velice emotivní a inspirativní diashow o celé planetě pro různé skupiny v celém Česku. Velkoplošné fotografie prezentuje při rozsáhlých výstavách doma i v zahraničí. Dosud vydal 7 publikací. Snem Jiřího Kolbaby je navštívit, poznat a pochopit další země, vzdálené kultury a přátelské domorodce.

Na začátku roku 2012 se připojil k vědecké expedici výzkumníků z Masarykovy univerzity v Antarktidě. V rámci dobrovolnického programu se podílí na chodu a zazimovávacích pracích na polární stanici J. G. Mendela.  V roce 2013 navštívil Antarktidu již potřetí, tentokrát dobrodružně na polské plachetnici. 

V roce 2015 se Jiří Kolbaba chystá dobýt severní pól a jeho další výzvou je cesta kolem světa.

Jiří Kolbaba je rozvedený a má syna. Na střední škole vystudoval grafiku a založil marketingovou agenturu, kterou dodnes vede. 

20 let se Jiří Kolbaba věnoval atletice, kde v běhu na 3 km překážek dosáhl výborných výsledků. V roce 1983 získal stříbrnou medaili v této disciplíně na Mistrovství Československa v atletice. Stal se také mistrem ČSR v běhu na tři kilometry překážek. V atletice získal řadu ocenění i na mezinárodních závodech na středních i dlouhých tratích, jako např. v Rakousku, Polsku a Německu.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Zuzana Plačková slovenská playmate
Zuzana Plačková slovenská playmate
zobrazit profil Petr Hannig
Petr Hannig
zobrazit profil Zdena Černínová
Zdena Černínová
zobrazit profil Dalibor Korejs
Dalibor Korejs
zobrazit profil David Mezsaros
David Mezsaros
zobrazit profil Olga Sommerová
Olga Sommerová
zobrazit profil Martin Svoboda
Martin Svoboda
zobrazit profil Helena Vrzalová
Helena Vrzalová