Jaroslav Zedník

Jaroslav Zedník

Datum narození: 27. 3. 1962
Místo narození: Žamberk
Profese: starosta České Třebové
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jaroslav Zedník je znám jako dlouholetý starosta České Třebové. Byl jím nepřetržitě od roku 2004 do roku 2016, zároveň působil v pardubickém krajském zastupitelstvu. Stal se pak kandidátem TOP 09 v senátních volbách v říjnu 2016 v obvodě Ústí nad Orlicí.

Žamberecký rodák Jaroslav Zedník se nejprve věnoval textilu. Vystudoval strojírenské učiliště, a pak střední textilní školu, oboje v Ústí nad Orlicí. Nastoupil pak do závodu Perla a vystřídal v texilce pozice mistrů několika provozů.

V polovině 90. let získal Jaroslav Zedník post ředitele Technických služeb České Třebové. Při nejbližší příležitosti zkusil komunální politiku. Ve volbách v roce 1998 v České Třebové ještě neuspěl, v roce 2002 na kandidátce Sdružení nezávislých však už ano.

O dva roky poději, v listopadu 2004 byl Jaroslav Zedník zvolen starostou České Třebové. Post dokázal obhájit ve volbách v roce 2006 za sdružení Nestraníci. Úspěch se s podporou TOP 09 opakoval v letech 2010 a 2014. Jaroslav Zedník je rovněž od roku 2004 krajským zastupitelem. Do zastupitelstva Pardubického kraje nejprve kandidoval v bavách US-DEU, pak za Nestraníky a v roce 2012 za STAN. Pokaždé byl zvolen. Nedostal se jen v roce 2010 do Sněmovny.

V roce 2016 nominovala TOP 09 Jaroslava Zedníka jakožto nestraníka do senátních voleb. Brousila si zuby na post, který zastával lidovecký senátor Petr Šilar. Ten se rozhodl svůj post obhajovat a schylovalo se k volebnímu boji.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2016 ZDE

Jaroslav Zedník je rozvedený a má tři syny. Holduje atletice, běhu na lyžích a také vodáctví. V něm dokonce několikrát uspěl na národní úrovni.

 

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Šlouf
Miroslav Šlouf
zobrazit profil Markéta Wernerová
Markéta Wernerová
zobrazit profil Věra Bartůňková
Věra Bartůňková
zobrazit profil Aleš Juchelka
Aleš Juchelka
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Zdeněk Hřib
Zdeněk Hřib
zobrazit profil Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen