Milan Kolář

Milan Kolář

Datum narození: 27. 8. 1953
Místo narození: Jihlava
Profese: politik, pedagog, organizátor
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Náměstek primátora Jihlavy Milan Kolář se stal kandidátem TOP 09 pro senátní volby v říjnu 2016. Milan Kolář se celý život věnuje kultuře a v Jihlavě je to poznat. Zároveň učí na střední škole.

Jihlavský rodák v 70. letech vystudoval v Praze Vysokou školu ekonomickou. Ještě jako student organizoval v Jihlavě koncerty, hlavně v klubu Kafemlejnek. V roce 1974 sem přivezl písničkáře Jaroslava Hutku, tehdejšímu režimu nepohodlného umělce. Milan Kolář také založil folkový festival Prázdniny v Telči.

Po roce 1989 Milan Kolář podnikal, pak ale začal učit. Studenty jihlavské vyšší odborné školy sociální seznamuje s počítačovou grafikou.

Do komunální poltiky se dostal v roce 2002 za Stranu zelených. Čtyři roky byl městským zastupitelem a mandát získal opět v roce 2010, už jako nezávislý. Náměstkem primátora byl Milan Kolář zvolen v roce 2014, připadla mu kultura a školství. Milan Kolář v Jihlavě obnovuje zapomenuté tradice, jednou z nich je havířský průvod. Pokoušel se dostat také do zastupitelstva kraje Vysočina i do Sněmovny, zvolen však nebyl.

V senátních volbách v říjnu 2016 se Milan Kolář v Jihlavě stal jako nestraník za TOP 09 soupeřem svého kolegy z radnice, primátora města Rudofa Chloupka z ČSSD. Mandát se rozhodl obhajovat senátor ODS Miloš Vystrčil.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2016 ZDE

Milan Kolář se netají tím, že je rád za velkou rodinu. Je ženatý a má tři syny - Matěje, Ondřeje a Vojtu, chlubí se také třemi vnoučaty.

 

Další Politici

zobrazit profil Petr Cibulka
Petr Cibulka
zobrazit profil Aleš Jakubec
Aleš Jakubec
zobrazit profil Šimon Heller
Šimon Heller
zobrazit profil Jan  Foldyna
Jan Foldyna
zobrazit profil Jiří Míšenský
Jiří Míšenský
zobrazit profil Robert Stržínek
Robert Stržínek
zobrazit profil Radek Vondráček
Radek Vondráček