Antonín Vyšohlíd

Antonín Vyšohlíd

Datum narození: 21. 7. 1956
Místo narození: Loučeň
Profese: politik a obchodní ředitel
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Antonín Vyšohlíd se stal kandidátem KSČM v senátních volbách 2016 v Ústí nad Orlicí. Antonín Vyšohlíd je nestraník a má zkušenosti s komunální politikou i s obchodem.

Antonín Vyšohlíd vystudoval automobilovou průmyslovku v Mladé Boleslavi. Jako svou profesi Antonín Vyšohlíd uvádí, že je obchodním ředitelem. Objevilo se rovněž označení manažer, chyběla však informace, pro jaké společnosti pracoval. Senátorskému mandátu by se věnoval naplno, sliboval.

Do politiky Antonín Vyšohlíd vstoupil, když ho jako nestraníka KSČM nominovala na zastupitele města Králíky pod Kralickým Sněžníkem, kde žije. Vedl zde finanční i kontrolní výbor, po roce 2010 se stal místostarostou. Říká o sobě, že sází na slušnost, poctivost, solidaritu a vytrvalost.

Tvrdil, že uprchlická krize bude mít dopad na sociální systém. Stát by se podle Antonína Vyšohlída měl o lidi postarat, snad nejvíce ve zdravotnictví, aby nebylo nutné péči kupovat. Dal by větší podporu policii a rodina by měla být základní prioritou.

Podle Antonína Vyšohlída je nutné začít chránit vodu jako základní strategickou surovinu. Udržet ji v krajině a zároveň bránit podvodním.

V senátních volbách na Orlickústecku ČSSD postavila živnostníka Dalibora Zeleného, TOP 09 starostu České Třebové Jaroslava Zedníka. Mandát obhajoval senátor KDU-ČSL Petr Šilar.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Martin Krsek
Martin Krsek
zobrazit profil Filip IV. Španělský
Filip IV. Španělský
zobrazit profil Rishi Sunak
Rishi Sunak
zobrazit profil Jiří Milek
Jiří Milek
zobrazit profil Ondřej Liška
Ondřej Liška
zobrazit profil Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič
zobrazit profil Václav Láska
Václav Láska
zobrazit profil Hillary Clintonová
Hillary Clintonová