Petr Bendl

Místo narození: Kladno
Profese: politik ODS, 10. ministr zemědělství, 9. ministr dopravy

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Petr Bendl, od léta 2019 poslanec, v parlamentních volbách 2021 křeslo v dolní komoře obhájil.

Absolvoval Vysokou školu strojní a textilní v Liberci. Poté Petr Bendl pracoval jako hasič v požárním útvaru v rodném Kladně.

PETR BENDL - PROČ MUSEL VRÁTIT PLAT?

Do politiky Petr Bendl vstoupil roku 1994 a byl čtyři roky starostou města Kladna. Ve volbách 1998 získal poslanecký mandát, kterého se po zvolení hejtmanem Středočeského kraje v roce 2000 vzdal. Jím byl dvě volební období.

V roce 2009 Petr Bendl zastával post ministra dopravy, od října 2011 do června 2011 vedl resort zemědělství. V létě 2019 se vrátil po křesla ve Sněmovně, kde se stal členem Programového týmu ODS pro životní prostředí a zemědělství.

Do voleb 2020 Petra Bendla ODS vyslala vybojovat post v horní komoře za obvod č. 30 - Kladno, což se mu nepodařilo. V druhém kole ho porazila Adéla Šípová (Piráti).

V parlamentních volbách 2021 Petr Bendl zaujal sedmé místo kadidátky koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09) ve Středočeském kraji. Poslanecký mandát obhájil.

Petr Bendl je rytířem Řádu za zásluhy Francouzské republiky a čestným občanem Štěchovic.

Je chovatelem koní, ovcí a koz a zemědělsky hospodaří na přibližně 60 ha. Mezi Posl koníčky Petra Bendla patří také divadlo - před řadou let začal působit v ochotnickém souboru v Dobřichovicích. Dále má rád folkovou muziku; již mu vyšly autorské desky.

O PETRU BENDLOVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Bendl má syny Tomáše, Daniela, Adriana a dceru Amálii.

 

 

 

Články o celebritě

Babiš ml. potopil u soudu otce: Znásilnil moje lidská práva. Akcie jsem nedržel, podpis není můj Babiš ml. potopil u soudu otce: Znásilnil moje lidská práva. Akcie jsem nedržel, podpis není můj U Městského soudu v pátek pokračovalo hlavní líčení s expremiérem Andrejem Babišem (ANO) kvůli kauze... číst článek
Po Monice a Faltýnkovi dorazil k soudu i exhejtman: Čapí hnízdo jsme museli schválit, tvrdí Bendl Po Monice a Faltýnkovi dorazil k soudu i exhejtman: Čapí hnízdo jsme museli schválit, tvrdí Bendl Čtvrtým dnem pokračovalo u Mětského soudu v Praze hlavní líčení v kauze Čapí hnízdo. Vypovídali tehd... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Josef Cogan
Josef Cogan
zobrazit profil Milada Voborská
Milada Voborská
zobrazit profil Ludmila Nedělkova
Ludmila Nedělkova
zobrazit profil Věra Beranová
Věra Beranová
zobrazit profil Josef  Pravda
Josef Pravda
zobrazit profil Tomáš Vandas
Tomáš Vandas
zobrazit profil Martin Havel
Martin Havel
zobrazit profil Ivo Grüner
Ivo Grüner