Tomáš Fiala

Tomáš Fiala

Místo narození: Strakonice
Profese: senátor za obvod č. 12 - Strakonice v barvách ODS, lékař

Související celebrity

Životopis

Lékaře Tomáše Fialu vyslali občanští demokraté do senátních voleb 2020 vybojovat křeslo v horní komoře za obvod číslo 12 - Strakonice. Uspěl a mandát získal.

Strakonický rodák Tomáš Fiala (narozen 1957) absolvoval dětské lékařství na 2. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Ekonomické vzdělání získal na Newton College, manažerské pak na Auburn University.

Roku 1983 začal Tomáš Fiala pracovat ve strakonické nemocnici jako dětský lékař. V roce 1997 se stal náměstkem a od roku 2003 ředitelem a šéfem představenstva Nemocnice Strakonice. Ta se pod jeho vedením stala roku 2009 a o deset let později vítězem ankety Nemocnice roku ČR.

V letech 1996 až 2001 byl Tomáš Fiala také primářem dětského oddělení Nemocnice Vimperk a v letech 2012 až 2016 místopředsedou Asociace českých a moravských nemocnic. Zasedá v Akademické radě Newton College a ve školské radě strakonické průmyslovky.

Nestraníka Tomáše Fialu si ODS vybrala jako svého kandidáta do senátních voleb 2020 za obvod č. 12 - Strakonice. Uspěl v druhém kolem a získal křeslo senátora.

Mezi koníčky Tomáše Fialy patří zejména sport. V roce 2014 byl vítězem MČR v tenisové čtyřhře mužů 50+. Navíc řadu sezon vykonával funkci klubového lékaře týmu strakonických extraligových žen a je členem výboru Tenis klubu Strakonice.

 

S manželkou, která je vrchní sestrou, má Tomáš Fiala čtyři děti. Je též již dědečkem.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Romana Žatecká
Romana Žatecká
zobrazit profil Miroslav Novák
Miroslav Novák
zobrazit profil Jaroslav Malý
Jaroslav Malý
zobrazit profil Alena Dernerová
Alena Dernerová
zobrazit profil Ladislav Václavec
Ladislav Václavec
zobrazit profil Igor Matovič
Igor Matovič
zobrazit profil Jan Zahradníček
Jan Zahradníček
zobrazit profil Ivana Cabrnochová
Ivana Cabrnochová