Jana Drejslová

Jana Drejslová

Datum narození: 29. 5. 1963
Místo narození: Rychnov nad Kněžnou
Profese: učitelka, kandidát ODS do Senátu ve volbách 2020
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Janu Drejslovou coby místostarostku jejího rodného města vyslala ODS do voleb 2020 získat křeslo v horní komoře za obvod číslo 48 - Rychnov nad Kněžnou.

Po maturitě Jana Drejslová absolvovala Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy. Třiadvacet let vyučovala matematiku a geografii na Gymnáziu F. M. Pelcla v Rychnově nad Kněžnou, na němž sama studovala.

Do komunální politiky Jana Drejslová vstoupila ve volbách 2010, kdy získala nejvyšší počet preferenčních hlasů a stala se místostarostkou Rychnova nad Kněžnou. Na starost dostala školství, oblasti životního prostředí, sociální, volnočasových aktivit a kultury. Post opakovaně obhájila.

Po volbách 2016 Jana Drejslová zasedla též do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. V parlamentních volbách 2017 skončila jako první náhradnice poslance za ODS pro Královéhradecký kraj.

Roku 2019 se Jana Drejslová stala předsedkyní Zdravotnického nadačního fondu města Rychnov nad Kněžnou, který pomáhá s personální stabilizací tamní nemocnice prostřednictvím stipendijních programů pro absolventy zdravotnických škol. Řadu let spolupracuje s Českým červeným křížem.

Ve volbách 2020 se Jana Drejslová stala kandidátkou do Senátu ve volebním obvodu č. 48 - Rychnov nad Kněžnou, a to jako nestraník za ODS.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Mezi nějvětší záliby Jany Drejslové patří plavání a vnučky.

Jana Drejslová má dva syny.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jaroslava Brousková
Jaroslava Brousková
zobrazit profil Michail Gorbačov
Michail Gorbačov
zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott
zobrazit profil Tomáš Trč
Tomáš Trč
zobrazit profil Jiří Havlát
Jiří Havlát
zobrazit profil Ivana Andrlová
Ivana Andrlová
zobrazit profil Veronika Korytářová
Veronika Korytářová