Tomáš Kocourek

Tomáš Kocourek

Datum narození: 11. 3. 1978
Profese: lékař, kandidát ODS do Senátu ve volbách 2020
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Lékař Tomáš Kocourek se v senátních volbách 2020 stal kandidátem Občanské demokratické strany na post v horní komoře za obvod číslo 63 - Přerov.

Po Gymnáziu Jakuba Škody v rodném Přerově Tomáš Kocourek absolvoval 3. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, Fakultu zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci a Academy of Healthcare Management. Může se pyšnit titulem MBA.

Pracoval v Traumacentru Fakultní nemocnice Brno. Následně Tomáš Kocourek strávil více než deset let na Ortopedicko-traumatologickém oddělení Nemocnice Přerov, v níž byl necelé tři roky primářem Centrálních operačních sálů.

Před několika lety začal Tomáš Kocourek působit jako lékař Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, jeho domovskými základnami jsou Přerov a Hranice.

Chirurg a ortopéd Tomáš Kocourek se stal členem mnoha odborných společností, jako jsou mj. Česká společnost pro ortopedii a traumatologii, Česká společnost pro úrazovou chirurgii, Česká společnost urgentní medicíny a medicíny katastrof nebo Evropská společnost pro ultrazvuk v medicíně.

Do politiky Tomáš Kocourek vstoupil v komunálních volbách 2018, v nichž byl za ODS zvolen přerovským zastupitelem. V roce 2019 byl jmenovaný soudním znalcem pro obor zdravotnictví.

Do voleb 2020 ODS Tomáše Kocourka vyslala zabojovat o křeslo v Senátu za obvod č. 63 - Přerov.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Ve volném čase se Tomáš Kocourek věnuje rodině, hraje na kytaru a strategické stolní hry. Také se zabývá problematikou atestačního vzdělávání lékařů a zajímá se o teorie řízení zdravotnictví a mechanismy financování zdravotní péče.

Tomáš Kocourek je ženatý. S manželkou Zuzanou má dvojčata - dvě dcery.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Archie Mountbatten-Windsor
Archie Mountbatten-Windsor
zobrazit profil Mariana Treviño
Mariana Treviño
zobrazit profil Renata Oulehlová
Renata Oulehlová
zobrazit profil Michal Blaško
Michal Blaško
zobrazit profil Michelle Pfeiffer
Michelle Pfeiffer
zobrazit profil Vladimír Vůjtek
Vladimír Vůjtek
zobrazit profil Monika Kristlová
Monika Kristlová
zobrazit profil Romana Žatecká
Romana Žatecká