Lumír Aschenbrenner

Lumír Aschenbrenner

Datum narození: 23. 6. 1960
Místo narození: Plzeň
Profese: politik ODS, 4. senátor za obvod č. 9 - Plzeň-město
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politik Lumír Aschenbrenner byl coby dlouholetý starosta Městského obvodu Plzeň 2-Slovany ODS do voleb 2020 vyslán obhájit post senátora za obvod číslo 9 - Plzeň-město, což se mu podařilo.

Po gymnázium Lumír Aschenbrenner absolvoval Vysokou školu strojní a elektrotechnickou v Plzni a čtyři roky po Sametové revoluci ještě postgraduální studium ekonomie a managementu. Do pádu totality pracoval jako ekonom ve Škodě Plzeň. Posléze byl mj. vedoucím odborným referentem Fondu národního majetku.

LUMÍR ASCHENBRENNER PÍŠE PRO REFLEX.CZ

Do komunální politiky Lumír Aschenbrenner vstoupil ve volbách 1994, tedy tři roky nato, co se stal členem ODS. V následujících volbách post obhájil a navíc usedl do křesla starosty Městského obvodu Plzeň 2-Slovany. Úspěšný byl ve všech dalších volbách.

Do Zastupitelstva města Plzně se Lumír Aschenbrenner neúspěšně pokusil dostat roku 1998. Podařilo se mu to ve volbách 2002. Setrval tam do roku 2006. Preferenční hlasy jej do zastupitelstva vrátily ve volbách 2014.

Téhož roku Lumír Aschenbrenner získal křeslo v Senátu za obvod č. 9 - Plzeň-město. Do voleb 2020 jej občanští demokraté vyslali post v horní komoře obhájit, což se mu v druhém kole podařilo.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Viktor Vojtko
Viktor Vojtko
zobrazit profil Pavel Svoboda
Pavel Svoboda
zobrazit profil Jiří Havránek
Jiří Havránek
zobrazit profil Pavla Pivoňka Vaňková
Pavla Pivoňka Vaňková
zobrazit profil Josef Táborský
Josef Táborský
zobrazit profil Lukáš Mareš
Lukáš Mareš
zobrazit profil Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič
zobrazit profil Lucie Talmanová
Lucie Talmanová