Jaroslav Zeman

Jaroslav Zeman

Datum narození: 23. 3. 1959
Místo narození: Jablonec nad Nisou
Profese: politik ODS, senátor, podnikatel
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Senátor Jaroslav Zeman, dlouholetý starosta obce Albrechtice, ve volbách 2018 za ODS v koalici se STAN obhájil křeslo v horní komoře za obvod č. 35 - Jablonec nad Nisou.

Od dětství závodně lyžoval. V roku 1977 byl na Mistrovství ČSSR v lyžování dorostu stříbrný v kombinaci, bronzovou medaili získal ve slalomu a ve sjezdu skončil čtvrtý. Jaroslav Zeman vystudoval Střední uměleckoprůmyslovou školu v rodném Jablonci nad Nisou.

JAROSLAV ZEMAN - ROZHOVOR PRO DENÍK E15

Jaroslav Zeman pracoval mj. jako vlekař nebo technický kontrolor n. p. TOFA, závod Albrechtice, kde se po jeho privatizaci stal ředitelem. Jako majitel továrny Detoa v roce 2011 získal titul Podnikatel roku Libereckého kraje. Podílel se na revitalizaci oblasti protržené přehrady na Bílé Desné.

V roce 2002 Jaroslav Zeman vstoupil do ODS a téhož roku byl zvolen zastupitelem obce Albrechtice v Jizerských horách. V komunálních volbách 2006 post obhájil a navíc se stal tamním starostou, stejně jako po volbách 2010 a 2014.

Ve volbách 2012 Jaroslav Zeman získal senátorské křeslo za obvod č. 35 - Jablonec nad Nisou Jablonecko, které jej ve volbách 2018 ODS s podporou hnutí STAN vyslala obhájit, což se mu podařilo, když v druhém kole porazil nestraničku za hnutí SENÁTOR 21 Michaelu Tejmlovou.

Jaroslav Zeman je rozvedený a má dva syny.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Miloš Nový
Miloš Nový
zobrazit profil Jaroslav Faltýnek
Jaroslav Faltýnek
zobrazit profil Zuzana Majerová Zahradníková
Zuzana Majerová Zahradníková
zobrazit profil Raduan Nwelati
Raduan Nwelati
zobrazit profil Jiří Čejka
Jiří Čejka
zobrazit profil Roman Váňa
Roman Váňa
zobrazit profil Stanislav Křeček
Stanislav Křeček