Jan Skopeček

Datum narození: 21. 10. 1980
Místo narození: Hořovice
Profese: politik ODS, ekonom
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Jan Skopeček, někdejšího poradce exprezidenta Václava Klause, v parlamentních volbách 2021 obhájil poslanecký mandát.

Po absolvování ekonomiky a managementu na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích Jan Skopeček vystudoval hospodářskou politiku na Národohospodářské fakultě VŠE v Praze. Zde začal působit jako vysokoškolský pedagog.

Již na VŠE Jan Skopeček navštěvoval přednášky tehdejšího prezidenta Václava Klause, který ho od roku 2006 zaměstnal jako svého poradce. V roce 2009 se stal výkonným ředitelem think tanku Centrum pro ekonomiku a politiku.

V politice Jan Skopeček získával zkušenosti na komunální a zejména regionální úrovni. Roku 2004 byl zvolen zastupitelem Středočeského kraje. Posléze bodoval i jako zastupitel a radní Hořovic.

V prosinci 2013 získal post předsedy ODS Středočeského kraje. V polovině března 2017 se Jan Skopeček stal poslancem. Nahradil spolustraníka Adolfa Beznosku, který odešel do vedení Nejvyššího kontrolního úřadu. V parlamentních volbách 2017 Jan Skopeček obhájil křeslo ve Sněmovně.

Do voleb 2021 Jan Skopeček vkročil coby lídr kandidátky koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09) ve Středočeském kraji. Křeslo v dolní komoře si udržel.

Jan Skopeček je liberálním ekonomem hájícím svobodu jednotlivce a tržní ekonomiku před všeobjímajícím a všeregulujícím státem. V hodnotových otázkách zastává konzervativní postoje.

O JANU SKOPEČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi záliby Jana Skopečka patří cyklistika a lyžování, literatura, hudba a cestování.

Politik Jan Skopeček je ženatý. V srpnu 2018 mu manželka Lucie porodila syna Jana. Společně vychovávají ještě dceru Terezu.

 

 

 

 

Články o celebritě

Hádky o korespondenční volbu: Vondráčkovi chybí plenta, poslankyně pobavila „čudlíčkem“ Hádky o korespondenční volbu: Vondráčkovi chybí plenta, poslankyně pobavila „čudlíčkem“ Sněmovna po dalších šesti hodinách jednání opět přerušila projednávání koaličního návrhu o umožnění ... číst článek
Čeští politici na sněhu: Černochová zdobí stromek, Pekarová vyrazila k sousedům. Hladík pracuje Čeští politici na sněhu: Černochová zdobí stromek, Pekarová vyrazila k sousedům. Hladík pracuje Na Českou republiku zaútočila o víkendu pořádná zima a v některých místech téměř bez ustání sněží. N... číst článek
Babiš urážel Fialu i manželku Stanjury. Po hádkách schválila Sněmovna rozpočet 2024, na tahu Pavel Babiš urážel Fialu i manželku Stanjury. Po hádkách schválila Sněmovna rozpočet 2024, na tahu Pavel Sněmovna ve středu schválila vládní návrh státního rozpočtu na rok 2024 se schodkem 252 miliard koru... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Antonín Prachař
Antonín Prachař
zobrazit profil Roman Onderka
Roman Onderka
zobrazit profil Kamala Harris
Kamala Harris
zobrazit profil Michaela Opltová
Michaela Opltová
zobrazit profil Miroslav Samaš
Miroslav Samaš
zobrazit profil Jan Paparega
Jan Paparega
zobrazit profil Jiří Šesták
Jiří Šesták
zobrazit profil Romana Žatecká
Romana Žatecká