Související celebrity

Životopis

Jakub Vágner se stal jedním z nejznámějších českých rybářů a držitelem několika světových rekordů v lovu sladkovodních ryb. Původně se přitom věnoval hudbě, k níž ho přivedla rodina, zejména otec, někdejší popová hvězda Karel Vágner.

Poprvé Jakub Vágner rybařil v pěti letech, k vodě ho brával pradědeček. Od útlého věku se věnoval také hře na kontrabas, cvičil na něj sedm hodin denně a později pokračoval studiem na konzervatoři. Rybaření ale podlehl natolik, že ze školy nakonec odešel.

JAKUB VÁGNER BYL BEZDOMOVEC

Řemeslo se Vágner učil v Austrálii

Po rozepři s otcem Jakub Vágner odletěl do Austrálie, kde si z počátku přivydělával mytím nádobí. Později vyplul na moře jako průvodce lovu žraloků, mečounů a tuňáků. Seznámil se s nejznámějším australským rybářem Rexem Huntem, který ho naučil svému řemeslu.

Od protinožců se Jakub Vágnel nakonec vrátil a stal se prvním českým sportovním rybářem. Vyrazil na expedice do Amazonie, Indie, Mongolska či afrického Konga vstříc těm největším sladkovodním obrům. Chytil např. indický postrach zvaný goonche, obra o váze 87 kilogramů navyklého na lidské maso, sumce piraíba važícího 215 kilogramů nebo arapaimu o délce 307 centimetrů a váze přesahující 150 kilogramů. Jeho úlovky pravidelně navyšují světové rekordy.

Jakub Vágner jako Rybí bojovník

Svá dobrodružství Jakub Vágner představil v pořadech České televize. Jako jediný Čech v historii má navíc svou relaci i na zahraničním kanále National Geographic. Nazval ji Rybí bojovník. Vodní svět shrnul také jako autor knih Můj přítel sumec a Můj život s rybami.

Své úlovky Jakub Vágner nikdy nejedl, vrací je zpět přírodě. Stará se i o rybářskou osvětu. Pověst mu poněkud poškodily údajné drahé přednášky na základních školách nebo zpochybnění úlovků rybářskými odborníky.

O JAKUBU VÁGNEROVI ČTĚTE ZDE>>

Výlety k vodě si užívala jeho někdejší přítelkyně Jana Krajlová, se kterou se seznámil v roce 2010 na pražském pivním festivalu či též novinářka Štěpánka Decastelo. Ani jeden z nich nevyšel. Posléze se dal dohromady s modelkou a Miss Česka 2008 Eliškou Bučkovou. V září 2018 modelka oznámila jejich rozchod.

V listopadu 2021 se Jakub Vágner tajně oženil. Vzal si půvabnou německou rybářku Cladii Dargaovou.

 

Články o celebritě

Rybář Jakub Vágner v pořadu Blesku: StarDance? Herci mají výhodu! Rybář Jakub Vágner v pořadu Blesku: StarDance? Herci mají výhodu! Rybář Jakub Vágner (41) teď v pořadu BleskDance prozradil Marku Dědíkovi (40), proč si myslí, že maj... číst článek
Moderátor BleskDance Marek Dědík kápl božskou: Kolik se vydělává ve StarDance! Moderátor BleskDance Marek Dědík kápl božskou: Kolik se vydělává ve StarDance! Pětinásobný účastník StarDance a teď moderátor pořadu BleskDance Marek Dědík (40) odpovídal na otázk... číst článek
Gott (†80) žije ve vzpomínkách přátel: Vyšly Příběhy z trezoru! Hálovi zadarmo zpíval sbory Gott (†80) žije ve vzpomínkách přátel: Vyšly Příběhy z trezoru! Hálovi zadarmo zpíval sbory Když se řekne Gott, vytáhne každý kamarád hromadu historek. Jedno mají všechny společné: Humor a lid... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Karolína Erbanová
Karolína Erbanová
zobrazit profil Nikol Kučerová
Nikol Kučerová
zobrazit profil Romelu Lukaku
Romelu Lukaku
zobrazit profil Jaromír Jágr
Jaromír Jágr
zobrazit profil Dominik Hrachovina
Dominik Hrachovina
zobrazit profil Jan Skácelík
Jan Skácelík
zobrazit profil Daniel Kolář
Daniel Kolář