Vladimir Kličko

Datum narození: 25. 3. 1976
Místo narození: Semej, Kazachstán
Váha: 112 kg
Výška: 198 cm
Profese: Boxer
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Vladimir Kličko je ukrajinský boxer a dlouholetý šampion těžké váhy. Světovému boxu vládl 9,5 roku. V listopadu 2015 ho z trůnu sesadil Brit Tyson Fury.

Vladimir Kličko je ukrajinský profesionální boxer a bývalý mistr světa v těžké váze. Je také vítězem z olympijských her v Atlantě v roce 1996 v nejvyšší váhové kategorii nad 91 kg. Řadu let byl šampionem všech čtyř hlavních organizací sankcionujících profesionální box IBF, IBO, WBO a WBA. Jeho bratrem je taktéž bývalý úspěšný boxer a politik Vitalij Kličko.

Vladimir Kličko byl úspěšný už před vstupem do profesionálního ringu. Svou amatérskou kariéru zakončil s bilancí 134 vítězství a 6 proher. V roce 1996 získal stříbrnou medaili na Evropském šampionátu v Dánském Velje, tentýž rok ziskem zlaté medaile na olympijských hrách v roce 1996 v Atlantě ve váze nad 91 kg, když ve finále porazil na body.

Vladimir Kličko vládl těžké váze 9,5 roku. V profiboxu má úctyhodnou bilanci. V 68 zápasech zvítězil v 64 z nich, z toho 53 KO a čtyřikrát prohrál. Po neuvěřitelných jedenácti letech bez porážky však padl. Dne 28. listopadu 2015 se mu na vyprodaném stadionu v Düsseldorfu postavil neporažený britský hromotluk Tyson Fury. Kličko Furymu podlehl jednoznačně na body.

Vladimir Kličko byl ženatý s Aleksandrou Kličko v letech 1996-98. Jeho současnou partnerkou je o 45 cm menší americká herečka Hayden Panettiere. V roce 2013 ji dokonce požádal o ruku. Vychovávají spolu dceru Kayu Evdokiu.

 

Články o celebritě

Roztleskávačka ze seriálu Hrdinové: Ukázala sexy křivky v plavkách! Roztleskávačka ze seriálu Hrdinové: Ukázala sexy křivky v plavkách! Pamatujete si ještě na nesmrtelnou roztleskávačku Claire Bennetovou ze seriálu Hrdinové? Hayden Pane... číst článek
Ex bojovníka Klička Hayden Panettiereová mu poslala dojemný vzkaz: Tvá dcera je v bezpečí! Ex bojovníka Klička Hayden Panettiereová mu poslala dojemný vzkaz: Tvá dcera je v bezpečí! Přestože se jejich cesty rozešly už v roce 2018, bývalá partnerka ukrajinského mistra světa v boxu V... číst článek
Nejslavnější tváře Ukrajiny! Kdo jsou ti, co uhranuli celý svět? Nejslavnější tváře Ukrajiny! Kdo jsou ti, co uhranuli celý svět? Zatímco ještě před týdnem žili normální život, chodili ráno do práce a večer do kina, dnes mají mask... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Michal Češka
Michal Češka
zobrazit profil Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
zobrazit profil Petr Bouší
Petr Bouší
zobrazit profil Ronda Rousey
Ronda Rousey
zobrazit profil Marek Hamšík
Marek Hamšík
zobrazit profil Marek Suchý
Marek Suchý
zobrazit profil Jakub Voráček
Jakub Voráček
zobrazit profil Roman Staša
Roman Staša