Mike Tyson

Datum narození: 30. 6. 1966
Přezdívka: Iron Mike
Místo narození: Brooklyn, NYC
Váha: 100 kg
Výška: 178 cm
Profese: bývalý boxer
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Mike Tyson je bývalý americký boxer a šampión těžké váhy. Jako nejmladší boxer historie získal tituly těžké váhy organizací WBA, WBC a IBF najednou.

Mike Tyson byl ve svém dětství v situaci, kdy všude kolem něj byl jen zločin. Pral se už jako malý, v 13 letech měl na kontě 38 zatčení, byl dopaden při drobných krádežích, nebo při šarvátce s dětmi, co se mu posmívaly za jeho šišlání a pronikavý hlas. Žil se svou matkou, která v jeho 16ti letech zemřela a Tysona se ujal boxerský manažer a trenér Cus D'Amato, který ho trénoval už od 10 let. Jeho starší bratr Rodney Tyson je psycholog v Jižní Kalifornii v zdravotním centru. Velmi podporoval jeho kariéru a často chodil na jeho zápasy.

Mike Tyson svých prvních 19 zápasů vyhrál KO, dvanáct z nich v prvním kole. V roce 1987 vyhrál tituly těžké váhy (WBA, WBC a IBF) a byl neporaženým šampiónem. V roce 1990 s Jamesem Douglasem byl "Iron Mike" v 10. kole překvapivě knokautován a prohrál všechny tituly. Jeho skóre bylo 37 výher a 1 prohra.

Když se Mike Tyson vrátil, měl se utkat o titul s Evanderem Holyfieldem. V roce 1996 nepřipravený a už jen jako stín kdysi úspěšného ranaře byl knockautován v desátém kole. V roce 1997 následovala odveta. Zápas se stal fiaskem, neboť v průběhu zápasu Holyfieldovi ukousl kus ucha a byl diskvalifikován. Po mnoha neúspěšných zápasech a několika pokusech o comeback, z kterých byl úspěšný pouze jeden v roce 2002, v roce 2004 ukončil Mike Tyson kariéru.

Mike Tyson je velmi kontroverzní osobou. V dubnu roku 1992 si začal odpykávat šestiletý trest za znásilnení osmnáctileté uchazečky o titul Miss Black America Desirée Washington. K činu mělo dojít v hotelovém pokoji v roce 1991. Tyson svoji vinu neustále popíral. Byl propuštěn za dobré chování v březnu 1995 po 1095 dnech trestu. Tyson ve vězení konvertoval k islámu, 2. července 2010 navštívil Mekku a vykonal Umrah, což je muslimský poutní rituál. Poté se z něj stal vegan.

Mike Tyson byl dvakrát ženatý. Poprvé s herečkou Robin Givens. Ta ho však obvinila z fyzického týrání a manželství se po roce rozpadlo. Jeho druhou manželkou se stala Monika Turner. Slavnostní ceremonie se odehrávala v duchu islámu. Po šesti letech se dvojice rozešla a soud přidělil opatrovnictví syna a dcery matce. Na konci 80. let byla jeho přítelkyní známá modelka Naomi Campbell.

 

Články o celebritě

Česká párty v Miami! Kvitové nosil štěstí Havlát, triumfu tleskal i Tyson Česká párty v Miami! Kvitové nosil štěstí Havlát, triumfu tleskal i Tyson Jaký je rok? Snad 2011? Na sklonku kariéry slaví Petra Kvitová titul, který je po dvou vyhraných Wim... číst článek
Oslavenkyně Megan Foxová se od začátku kariéry změnila k nepoznání! Plastiky dodnes popírá Oslavenkyně Megan Foxová se od začátku kariéry změnila k nepoznání! Plastiky dodnes popírá Megan Foxová, která oslavila 16. května své šestatřicáté narozeniny, byla vždy velmi krásnou ženou. ... číst článek
Fury končí jako král! Bitvu o Británii vyhrál razantním zvedákem Fury končí jako král! Bitvu o Británii vyhrál razantním zvedákem Jejich souboj zaplnil Wembley Stadium do maximální kapacity a nabídl, co se očekávalo. Parádní boxer... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Petr  Vampola
Petr Vampola
zobrazit profil Lukáš Sedlák
Lukáš Sedlák
zobrazit profil Tomáš Kundrátek
Tomáš Kundrátek
zobrazit profil Tomáš Ujfaluši
Tomáš Ujfaluši
zobrazit profil Taras Povoroznyk
Taras Povoroznyk
zobrazit profil Matěj Vydra
Matěj Vydra
zobrazit profil Ondřej Vitásek
Ondřej Vitásek