Lukáš Konečný

Datum narození: 19. 7. 1978
Místo narození: Brno
Váha: 70 kg
Výška: 173 cm
Profese: boxer
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Lukáš Konečný je český profesionální boxer, ověnčený nejen titulem mistr ČR, ale byl též držitelem evropského i světového titulu organizace WBO.

Lukáš Konečný začal boxovat ve svých čtrnácti letech. Začínal v lehké střední váhové kategorii. Na amatérské úrovni boxoval až do roku 2000. Během své amatérské kariéry se stal pětinásobným amatérským mistrem ČR, stříbrným medailistou z evropského juniorského mistrovství (1996) a dvojnásobným bronzovým medailistou ze světových juniorských šampionátů (1997, 1999). Svou amatérskou kariéru zakončil na LOH v Sydney (2000), kde prohrál v prvním kole.

Lukáš Konečný profesionálně boxuje od roku 2001 a před svou první porážkou vyhrál dvaadvacetkrát v řadě. Své první utkání vyhrál dokonce po sedmnácti vteřinách. V roce 2010 vybojoval titul evropského šampiona organizace EBU v lehké střední váze, který následně v prosinci 2010 v Praze obhájil. V letech 2006 a 2011 vybojoval dvakrát titul interkontinentálního mistra organizace WBO. V roce 2006 se stal také interkontinentálním mistrem IBF, když porazil Ante Biliče.

Jedním z nejdůležitějších utkání Lukáše Konečného byl v roce 2008 souboj o titul mistra světa WBO v lehké střední váze proti neporaženému Ukrajinci Serhijovi Dzinzirukovi. Po těsném souboji vyhrál Ukrajinec, ačkoliv sám přiznal, že to mohlo být naopak. Společně s Rudolfem Krajem jsou jedinými českými boxery, kteří bojovali o světový titul. Dne 5. dubna 2012 se stal mistrem světa organizace WBO v lehké střední váze, když v Brně porazil svého soupeře Salima Larbiho knock-outem v 7. kole. V říjnu stejného roku prohrál v Kyjevě se Zaurbekem Bajsangurovem a o titul přišel.

Na přelomu roku 2012 a 2013 se Lukáš Konečný rozhodl přestoupit do vyšší váhové kategorie a usilovat o úspěchy ve střední váze. Dne 23. března 2013 nastoupil v Magdeburgu proti Karimu Achourovi z Francie k zápasu o titul mistra Evropy WBO. Na body vyhrál Konečný, který tím získal evropský titul.

Lukáš Konečný se narodil v Brně, ale většinu života prožil v Ústí nad Labem. Vystudoval gymnázium. V roce 2000 se oženil a s manželkou Jarkou vychovávají tři dcery.

 

Články o celebritě

Další Sportovci

zobrazit profil Rocío  Oliva
Rocío Oliva
zobrazit profil José Mourinho
José Mourinho
zobrazit profil Jiří Raška
Jiří Raška
zobrazit profil Iveta Vacenovská
Iveta Vacenovská
zobrazit profil Petr Sýkora
Petr Sýkora
zobrazit profil Jan Škarnitzl
Jan Škarnitzl
zobrazit profil Stacy Keibler
Stacy Keibler
zobrazit profil Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović