Tyson Fury

Datum narození: 12. 8. 1988
Místo narození: Manchester, UK
Váha: 112 kg
Výška: 206 cm
Profese: boxer
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Tyson Fury je britský boxer a šampion těžké váhy vlastnící pásy organizací IBF, IBO, WBO a WBA. Dne 28. listopadu o ně obral legendárního Vladimira Klička.

Tyson Fury je britský boxer a šampion těžké váhy. Vlastní pásy všech čtyř hlavních organizací sankcionujících profesionální box IBF, IBO, WBO a WBA. V profesionálním ringu má od roku 2011 bilanci 25 vítězství ve stejném počtu zápasů, z toho 18 KO.

Tyson Fury se narodil a vyrostl v anglickém Manchesteru do irské rodiny romského původu. Box má v jeho rodině bohatou historii. Jeho otec John Fury je bývalý profesionální boxer. Svého syna pojmenoval po bouřlivákovi Miku Tysonovi. Jeho bratranci jsou boxeři Andy Lee a Hughie Fury. Hughieho otec, Peter Fury, je trenérem Tysona Furyho.

Tyson Fury je šampionem v těžké váze od 28. listopadu 2015, když v Düsseldorfu porazil ukrajinskou mlátičku Vladimira Klička. Zápas na 12. kol vyhrál jednoznačně na body. Ostře sledovanému souboji předcházely Furyho sebevědomé výroky.

Tyson Fury byl vždy velkým bojovníkem. Matce se narodil v šestém měsící těhotenství a vážil jen 450 gramů. Lékaři mu nedávali mnoho šancí, ale z Tysona vyrostl 206 centimetrů vysoký a 112 kilogramů vážící bijec. Je ženatý s Paris Fury, se kterou vychovává syna Prince Johna Jamese a dceru Venezuelu. Po vyhraném duelu své těhotné manželce zazpíval.

 

Články o celebritě

Fury demoloval a je novým králem! Wilderův tým vhodil do ringu ručník Fury demoloval a je novým králem! Wilderův tým vhodil do ringu ručník Není o čem pochybovat. Jasným vítězem odvety Deontay Wilder vs. Tyson Fury 2 a novým majitelem pásu ... číst článek
Válka světů 2. Fury: Sežeru ho zaživa! Dej se na komika, kontruje Wilder Válka světů 2. Fury: Sežeru ho zaživa! Dej se na komika, kontruje Wilder Slušnost stranou. Na tiskové konferenci před odvetným duelem Američana Deontaye Wildera s britským b... číst článek
V kanceláři bosse Starky: Kmotr, kulka v rámu, Masarykova busta i rapper V kanceláři bosse Starky: Kmotr, kulka v rámu, Masarykova busta i rapper Ta kancelář na příbramském fotbalovém stadionu nabízí skutečně pozoruhodnou sbírku předmětů a kurioz... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Zaťovič
Martin Zaťovič
zobrazit profil Olga Šplíchalová
Olga Šplíchalová
zobrazit profil Antonín Brož
Antonín Brož
zobrazit profil Marieke Vervoort
Marieke Vervoort
zobrazit profil Petr Frydrych
Petr Frydrych
zobrazit profil Dominik Dvořák
Dominik Dvořák
zobrazit profil Jan Chramosta
Jan Chramosta