Adam Koller

Adam Koller

Datum narození: 14. 12. 1986
Místo narození: Praha
Profese: bubeník
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Bubeník Adam Koller je synem Davida Kollera, slavného českého zpěváka a skladatele, který se nejvíce proslavil jako lídr rockové skupiny Lucie.

Adam Koller na bubny začal hrát ve čtrnácti letech. Po šesti letech na gymnáziu přešel na Státní konzervatoř, kde studoval šest let pod vedením profesora Pavla Razíma a Radka Krampla, pak následovala Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka. „S tátou hraju pochopitelně nejdýl ze všech,“ vzpomíná na webových stránkách Adam. Prví velký koncert odehrál v únoru 2016 s Kollerbandem, kdy byl povolán jako záskok za zraněného člena kapely.

O ADAMU KOLLEROVI ČTĚTE ZDE>>

Jeho první vlastní kapela BUG'n'DUB vznikla v roce 2006, a to jako pohrobci známé skupiny Lion Taxi. „Už dávno nehrajem jenom reggae, ale všechno, co nás baví, vycházíme z dancehallu dubu a funku,“ popsal Adam Koller na sociální síti působní skupiny.

Syn známého rockera Davida Kollera nehraje jen se svou kapelou, ale má daleko širší záběr. Od roku 2009 působí s Anetou Langerovou. Společně s Martinem Ledvinkou natočili desku Jsem. S Vladimírem 518 se potkal v roce 2012 na šňůře s Monkey Business + PSH, kde hrál jako host. A z jejich spolupráce se urodila další. V květnu 2013 udělali pro Vladimírův sólový projekt živou kapelu.

V roce 2010 se Adam Koller stal jedním ze zakládajících členů kapely Ruby, v níž zpívá Zuzana Kropáčová, již můžete znát z kapaly S.O.I.L. Od roku 2006 hraje také s Janem Budařem a Eliščiným Bandem. Jej si nemůže vynachválit: „Jan Budař je nesmírně vtipný a jeho koncerty mají atmošku, kdo nevidí, nepochopí.“

V květnu 2019 se Adam Koller oženil s Evou Střihavkovou, dcerou Kamila Střihavky. V srpnu se páru narodil syn Vincent Eliáš Koller.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Radek Banga
Radek Banga
zobrazit profil Petr Harazin
Petr Harazin
zobrazit profil Vanessa  Mae
Vanessa Mae
zobrazit profil Dušan Timko
Dušan Timko
zobrazit profil Marián Varga
Marián Varga
zobrazit profil Petr Petřek
Petr Petřek
zobrazit profil Milan Pilar
Milan Pilar