Marika Šoposká

Datum narození: 12. 11. 1989
Místo narození: Havlíčkův Brod
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Marika Šoposká se objevila nahá ve filmu Já, Olga Hepnarová. S hlavní hrdinkou v podání kolegyně, herečky Michaliny Olszańské, v něm předvedly lesbickou scénu.

Vystudovala hudebně-dramatický obor Pražské konzervatoře. Poté se Marika Šoposká představila hned na několika divadelních scénách (Divadlo pod Palmovkou, divadelní společnosti Nevítaní, Činoherní klub, Divadlo v Celetné, Strašnické divadlo). Hrála i na prknech Národního divadla, kde ztvárnila Bianku ze Zkrocení zlé ženy.

MARIKA ŠOPOSKÁ S VRAŽEDKYNÍ

Hlavní roli Šoposká dostala od Zelenky

Ve filmu, tedy televizním, Marika Šoposká debutovala v roce 2005. Bylo to v pohádce Zdeňka Zelenky Boháč a chudák, kde si zahrála po boku Jakuba Prachaře, Jiřiny Bohdalové či Václava Postráneckého. Od stejného režiséra dostala hned rok nato rovnou hlavní roli v pohádce O Šípkové Růžence.

Na filmovém plátně se Marika Šoposká objevila v roce 2007, a to ve snímku Crash Road. Hrála v řadě televizních filmů (např. Hrobník nebo Jan Hus). Příležitosti předvést svůj talent dostala i v seriálech, jako jsou 3+1 s Miroslavem Donutilem, Vyprávěj, Kriminálka Anděl, Cirkus Bukowsky, První republika nebo Ordinace v růžové zahradě 2.

Před filmovou kamerou si Marika Šoposká zahrála mj. v historickém dramatu Petra Nikolaeva Lidice, kde ústřední postavu skvěle ztvárnil Karel Roden, v dramatu Laputa v hlavní roli s Terezou Ramba, ve velkofilmu Já, Olga Hepnarová či v muzikálu zpěváka a skladatele Michala Davida Decibely lásky.

Šoposká odhalila své přednosti

Příběh jedné z největších českých vražedkyň všech dob, Olgy Hepnarové, která v roce 1973 na zastávce tramvaje nákladním autem zmasakrovala 20 lidí (osm z nich zemřelo), na filmové plátno převedli režiséři Tomáš Weinreb a Petr Kazda

Historické drama o osudu psychicky narušené dívky, které získalo tři České lvy, vzniklo v kooprodukci Česka, Polska, Francie a Slovenska. Herečka Marika Šoposká si s hlavní představitelkou, polskou kolegyní Michalinou Olszańskou, střihla lesbický sex, takže obě před kamerou odhalily své přednosti.

Marika Šoposká také dabuje

Jednu z klíčových postav Marika Šoposká ztvárnila v dramatu režiséra Dana Svátka Dvě slova jako klíč, natočeném podle stejnojmenné knihy Josefa Formánka.

Půvabná Marika Šoposká se věnuje i dabingu. Jejím hlasem promlouvá třeba Keira Knightley nebo Audrey Hepburn.

V roce 2021 Marika Šoposká přijala nabídku České televize účinkovat v 11. řadě soutěže StarDance. Jejím partnerem se v ní stal tanečník Robin Ondráček. Vypadli v pátém kole.

O MARICE ŠOPOSKÉ ČTĚTE ZDE>>

Přes velké pracovním vypětí Marika Šoposká zvládá i rodinu. S manželem Pavlem Čechákem (sňatek 2013) má syny Benedikta, který se narodil v roce 2015, a o čtyři roky mladšího Vincenta

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Aneta (Anie Darling)
Aneta (Anie Darling)
zobrazit profil Kamila Magálová
Kamila Magálová
zobrazit profil Michal Nesvadba
Michal Nesvadba
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry
zobrazit profil Miley Cyrus
Miley Cyrus
zobrazit profil Jiří Vyorálek
Jiří Vyorálek
zobrazit profil Peter Krause
Peter Krause
zobrazit profil Lenka Janíková
Lenka Janíková